TVB 剧集情报社 - tvbfiles.com

搜索
楼主: ching2506

[完成拍攝] 『白色強人2』拍攝跟蹤

版主

活跃会员推广达人优秀版主

(on.cc)
【「驚」傳不和】劉溫馨講明同胡定欣冇偈傾!

藝人劉溫馨於無綫新劇《白色強人II》內奉旨與胡定欣鬥戲:「今次呢個角色好強勢,對住咁多視帝及視后級嘅同事,準備一啲都唔可以兒戲。我同定欣有好多對立場面,所以我哋埋位前真係冇乜傾偈,等完成戲份先會交流,應該唔會被傳不和啩!」

當蔡思貝躍登視后、陳凱琳擁幸福家庭的同時,同屆港姐、賽前大熱最終「梗頸四」的劉溫馨,卻忙於為自己的理想爭取打拚!原來她的星夢源於經典內地劇《還珠格格》:「呢套劇可以話係陪住我成長,所以小學已經好想做演員。記得老師叫我哋寫篇文章講『我的理想』,我諗都冇諗就寫自己好想演戲,當時覺得機會好渺茫,但唔知點解咁有大志,立誓要向呢個目標進發!」

她有個「廿四孝婆婆」,為成全孫女的夙願,溫馨10歲時已出錢出力,讓她去接受模特兒課程訓練,最終不負眾望,考入中央戲劇學院,2008年更被選中擔任北京奧運火炬手,風頭一時無倆,但她卻選擇來港選美,未有考慮留在內地發展:「嗰時覺得依家唔選,老咗就冇機會。當時真係對自己好有信心,宣布賽果嗰刻覺得,我竟然冇份?但已成定局,都要接受!」

於圈中浮沉了7載,當身邊朋友都羨慕她可以實現理想的同時,她卻坦言仍在等待屬於自己的「機會」,過往即使覺得再累,也未有打算放棄,且不停在裝備自己,直到月前於劇集《香港愛情故事》與石修上演一段「爺孫戀」,終於開始獲得關注:「好多網民留言為我打氣,話好鍾意我嘅角色,都算係演戲以來回響最大嘅一次,有人仲覺得我終於捱出頭!坦白講呢個角色我都得來不易,起碼要經過試鏡,同埋首次做人媽媽有啲緊張,不過『老公』修哥真係好照顧我。(搵到代表作?)呢樣嘢唔係我講,應該係由觀眾去評價。」

版主

(on.cc)
高過1米8!劉溫馨胡定欣合照長腿變晒形
02月05日(五) 12:05

藝人劉溫馨於無綫新劇《白色強人II》內同胡定欣鬥戲,閒時佢都會晒出拍攝花絮,等大家陪住佢一齊拍咁,今次劉溫馨就晒出佢同胡定欣齊齊着上白袍嘅合照,不過唔知係咪開咗廣角鏡頭事,定係失手用錯P圖App,2個人忽然拉高晒,仲要連對腿都變晒形!

合照中,劉溫馨同胡定欣企定定合照,佢哋仲要好合拍地着住白袍襯高踭鞋,加埋一同用手指指向反光板嘅動作,十足一對孖妹咁。
不過奇就奇在張相低抄影上去,雖然係令到2位靚女對腿顯長,不過加埋個廣角鏡效果,佢2個離奇變咗身高1米8咁,對長腿變晒形,張相構圖勁奇怪,唔知到底係邊個位出事呢?

超级版主

热心会员突出贡献优秀版主论坛元老

超级版主

劉溫馨TVBV :今天拍 #白色強人2# 的海報,好期待

超级版主

(on.cc)
順利度過「七年之癢」!陳豪預告還陳茵媺自由
02月16日(二) 21:30

視帝陳豪「家庭暖男」形象深入民心,提到稍後因工作要多月與家人分隔兩地,令他憂心非常。一直忙於職場拚搏的他,感激太太陳茵媺(Aimee)甘願為家庭作出犧牲,他還預告會「還她自由」,讓太太全面復出幕前!

陳豪與太太Aimee順利過度「七年之癢」,一家五口幸福爆燈。身為「住家男」的陳豪談到農曆年後的工作,即無奈表示:「首要係3月頭出發返內地隔離,逗留個半月拍攝《白色強人II》,即係話太太生日、自己生日同囡囡生日都唔能夠一齊慶祝,好彩二仔生日我仲未走囉!」難怪他表示再忙都會親自去揀選禮物:「走之前會送,返嚟又會送,最緊要佢哋(家人)開心。」

當初Aimee下嫁他時,正值事業高峯期,「停賽」多年難免令人覺得可惜,陳豪認同謂﹕「所以我都覺得佢係時候出嚟拍番嘢嘞,況且依家劇集需要咁多演員。其實TVB一直都有搵佢,我絕對支持佢追尋自己嘅夢想,佢係好好嘅演員,唔好嘥咗佢。而最好梗係佢開工時我唔使開、我拍嘢時佢就休息,但知道現實冇咁理想。(介意同場演出?)呢樣又冇乜所謂,只係唔想演情侶囉,要顧吓觀眾感受嘛。」

版主

(on.cc)
財政獨立唔使男人錢 張曦雯同男友乜都AA制
02月18日(四) 14:36

藝人張曦雯(Kelly)今日出席信用卡活動,她自言向來非常積極在網上購物,但因疫情關係收入減少,近期網上購物亦相對減少,慶幸今次的工作酬勞讓她可繼續網購,問到會否叫男友幫手找卡數?她說:「唔會,我哋財政獨立。(近期少咗收入,會唔會用多咗男友錢? )唔會,我哋好公平,不過佢好有紳士風度,又好錫我,佢帶我出去食飯,都係佢畀錢,我話畀番錢佢,佢唔會收。我自己嘅使費都唔會用佢錢。」

Kelly透露稍後便要到深圳拍攝《白色強人II》,先在當地隔離21日,屆時有很多時間打機,拍至4月尾才返港,提到要跟男友分隔兩地,她坦言:「我都慣咗,平時開劇都好少見。」

超级版主

超级版主

版主

(on.cc)
郭晉安驚阿女睇番《戇夫成龍》:咁就大件事
02月26日(五) 19:01

藝人郭晉安(安仔)與譚凱琪(Zoie)今日出席劇集《失憶24小時》宣傳活動,Zoie稱每當電視播出自己的鏡頭時,會即時抱着BB睇:「佢有望實,佢太鍾意睇電視,但我平時唔會畀佢睇,因為佢太細個。」安仔表示也有讓女兒觀看自己的新劇:「佢依家返學少睇,因為佢9點要瞓,我會錄起,等佢星期六日睇,佢又會識得笑,會有個癮好想睇。佢對娛樂圈好敏感,覺得好神奇,喺劇中會變咗另一個人咁。(你有冇畀佢睇以前嘅劇?)冇,等佢大個啲先,但可能佢自己會搵嚟睇,如果畀佢睇番《戇夫成龍》咁就大件事。」

講到今日是元宵佳節,Zoie坦言自從女兒出世後就未有特別慶祝,但開心每個節日都可以一家三口度過,並已準備湯圓應節。至於安仔指也要買定湯圓慶祝,因為稍後便要北上離港50多天拍《白色強人II》,問到隔離21日會做甚麼?他笑言:「我會帶糯米同臘腸煲飯食,仲會敷面膜同熟讀多次劇本。」

超级版主

胡定欣nancywuVM :廠景倒數4日

#白色強人2
#葉晴
#轉眼快完成香港拍攝
#準備隔離生活