TVB 剧集情报社 - tvbfiles.com

搜索
8pm  愛.回家之開心速遞830pm  愛美麗狂想曲   逆天奇案 (5/3) 930pm  伙記辦大事   一笑渡凡間 (5/24) 
11廠: 愛.回家之開心速遞   
12廠:十八年後的終極告白2.0 
13廠:
 合拍: 外景:白色強人II
拍攝中:青春不要臉   雙生陌生人 

邵氏:
即將開拍:凶宅清潔師  痞子殿下  童時愛上你 
楼主: admin

[完成拍攝] 《金宵大廈2》拍攝跟蹤

禁止发言

最佳新人

版主

活跃会员推广达人优秀版主

(on.cc)
李施嬅唔睇好王浩信攞視帝:商業角度會捧第2個

藝人李施嬅以嘉賓身份出席食肆開張活動,透露食肆老闆曾投資其單曲,稍後再推出另一首自己創作的新歌,預料對方也會繼續支持。剛完成《金宵大廈2》的她,表示下月將飛加拿大拍劇,暫定年三十晚完成,適逢年初一為農曆生日,有意於當地慶祝兼度歲,她說:「媽咪喺多倫多,但依家疫情好勁,每日千幾宗確診,都擔心,會買定晒消毒用品,劇組都會做好晒安全措施。」

對於有指無綫為造就王浩信攞今年視帝,結果陳展鵬主演及有份唱主題曲的新劇《唐人街》被迫讓路,施嬅表示:「應該係花邊新聞。(即係王浩信冇得拎?)有機會,佢演技好,但商業角度就會捧第2啲人,浩信演技大家認同。(關合約事?)唔知。(之前你離巢都傳過合約問題?)冇,我走得好舒服,冇壓力,大家關係好好,亦都冇經歷過公司雪藏,我離開嘅時候係斷晒合約,低調地走。」

談到好友胡杏兒於內地綜藝節目贏得年度最佳演員獎,施嬅大讚對方叻女:「好叻,唔只演技,仲有語言,咁短時間背晒國語嘅對白,好流利有晒感情,胡說八道會得佢一個做到,香港演員贏到內地節目好犀利,為佢感到驕傲,遲啲等佢返嚟慶祝。」

超级版主

热心会员突出贡献优秀版主论坛元老

(on.cc)
搣甩花瓶標籤 鄧伊婷借舞學武打出血路
01月02日(六) 00:00

前跳唱組合Super Gear成員鄧伊婷加入無綫6年,憑綜藝節目《3日2夜》人氣急升,劇集方面卻多演小角色,直至早前在《黃金有罪》演妓女Lulu才嶄露頭角,之後又在《迷網》演高海寧閨蜜Brenda,更以性感造型「胸」贏對方,成功搶鏡!

重演「花曼」要捱苦
鄧伊婷醉心演戲,在新劇《金宵大廈2》重演王君馨《城寨英雄》「花曼」一角,她笑說:「呢個角色原本好好功夫,但今次我演嘅『花曼』係畀人打。(有冇受傷?)冇,武指哥哥好好,就住我拍。(最深刻係邊場戲?)被打場口唔算多,反而演荷官嗰場戲,我特登去學派錢手勢,事前做足功課!」

上速成班練身手
外貌標青的她坦言不想被標籤為花瓶,期望在演藝方面殺出血路,即使要演醜女亦不成問題:「依家摸索中,做演員應該乜嘢角色都試吓,我演醜女都可以㗎,唔想只被標籤做靚女!(今次演『花曼』,會唔會效發君馨行打女路?)梗係想啦!我會練吓功夫,因為我都唔係錫身嘅女仔,唔怕受傷㗎!之前喺橫店拍網絡電影,我上過速成班,本身跳開舞,功夫動作同舞蹈有啲似,所以都打得似模似樣。」

超级版主

热心会员突出贡献优秀版主论坛元老

版主

活跃会员推广达人优秀版主

(on.cc)
《金宵大廈2》劇照曝光!李施嬅狠樣「招呼」陳山聰
03月14日(日) 21:11

無綫劇集《金宵大廈》於2019年播出時大受歡迎,隨即宣布原班人馬添食開續集,除了陳山聰、李施嬅孭飛外,還加入一些新演員,由於該劇與內地合拍,近日內地影視網站已率先流出部分劇照,當中不乏陰森恐怖背景,如被扣上電極頭盔的山聰,一臉呆滯被眼神兇狠的施嬅畫上熊貓眼,亦有施嬅身處昏暗走廊的照片,僅是照片已夠晒驚嚇!

而《金宵大廈2》分別有《七樓半》、《姐姐》、《雙魚》、《對倒》、《訪客》等10個單元,身為男主角的山聰為新作大賣關子:「總之今次同上次非常之唔同啦!」而施嬅則對自己目露兇光的劇照表示:「呢個造型真係首次曝光,估唔到咁快出,呢套劇真係拍得好有心機同好有Feel,希望唔會令觀眾失望啦,不過都想大家抱住平常心睇。」