TVB 剧集情报社 - tvbfiles.com

搜索
楼主: ching2506

[完成拍攝] 『十八年後的終極告白2.0』拍攝跟蹤

版主

活跃会员推广达人优秀版主

(on.cc)
陳山聰譚俊彥「Mark哥」上身鬥Chok
03月09日(二) 23:08

藝人陳山聰、譚俊彥(Shaun)與曹永廉,剛開拍無綫劇集《十八年後的終極告白2.0》,日前3人於電視城完成動作戲份後,再到中環拍攝外景,只見山聰與Shaun整日穿着大褸,十足「Mark哥」上身般,行步路都Chok到爆!

想追多個B

山聰之前久休3個月做「湊仔公」,坦言開心又過癮,他謂:「真係一家人樂也融融,3個月蜜月期好快過,呢段時間佢開始識得玩、有反應,佢好動又大力,唔鍾意坐,喺我懷抱中都要轉身,依家8個月,企喺我膊頭都完全唔驚。」他指太太已返工,現時兒子就交給工人姐姐及媽媽照顧:「阿仔都好湊嘅,好少扭計,不過好重手,老婆話依家抱唔到耐,我又衰,之前佢食剩奶,我就抱住佢行來行去氹佢食,又同佢玩舞獅。(睇你好享受?)享受!人生第1次經驗。(追多個?)都有咁嘅想法,自己多兄弟姊妹,怕佢得一個人,第日會孤單,不過唔係我話事,要睇老婆。」

操Fit上癮

問到此劇是否都要操Fit時,他謂:「朝早5點起身跑步,不過齋跑係唔夠,希望可以再Fit啲。」說他操上癮時,他笑謂:「冇辦法啦!依家都唔見啲女藝人話要Keep Fit,男仔就全部要剝衫。」

瘦了30多磅

Shaun於劇中飾演藝術家,他謂:「呢套會着長褸為主,但色系唔同山聰,我會花少少,角色不修邊幅,唔可以笑太多。」說到他愈來愈瘦,他指前後瘦了30多磅:「之前拍《拳王》仲瘦,跌到148磅,依家已經肥咗5磅,我覺得OK,會Keep住做瑜伽,拉吓啲筋,以前都有做開,35歲停咗,就嚟40歲,送份禮物畀自己囉!」他又指《失》劇中,因為有綁架及鬧交場面,6歲的女兒太投入睇到喊!

版主

(on.cc)
曹永廉爆《流行經典50年》要暫停
03月09日(二) 23:14

藝人曹永廉(阿廉)與陳山聰、譚俊彥拍攝一場動作戲份,拍攝時,阿廉倒地狀甚痛苦,他說:「自己之前都有跑步,你睇佢哋操得咁Fit,我都唔可以輸得太遠,之前抖咗幾個月冇拍劇,好似半退休生活咁。」

由於疫情關係,阿廉表示與友人於內地的生意都未有機會上去搞:「我同啲朋友喺內地有間公司,最近出咗啲飲品、日用品,疫情過咗都要兩邊走。」提到無綫綜藝節目將會愈來愈多,他又做開不少飲食、音樂節目時,他說:「其實我瓣瓣都得!依家綜藝節目好多變動,好多嘢未知,《流行經典50年》做多幾集都要暫停先,之後點樣都要等公司再決定。」

超级版主

热心会员突出贡献优秀版主论坛元老

12/03/2021開廠景

鄧卓殷

蔡國威

超级版主

版主

(on.cc)
龔嘉欣新劇造型變四眼妹:等觀眾有新鮮感 
03月20日(六) 20:14

視后龔嘉欣日前正式投入無綫新劇《十八年後的終極告白2.0》拍攝,劇中,嘉欣與鄧卓殷、邵展鵬飾演三姊弟,三人都造型都相當年輕,尤其是鄧卓殷,十足小妹妹一樣。說到嘉欣的四眼妹造型,她謂:「監製想我個角色唔同啲,我喺啲劇集入面都好少戴眼鏡造型,而且今次都留長番啲頭髮,等觀眾感覺新鮮啲。」嘉欣又指第一輯觀眾都看得很緊張,故今次自己有份參演,都不斷追劇本看。

超级版主

超级版主

(on.cc)
通關要北上!曹永廉親自見客賺錢養家
03月21日(日) 21:44

藝人曹永廉近日忙於拍攝《十八年後的終極告白2.0》,戲中角色出現多種性格,為他來說是一次演技挑戰:「雖然詳情唔講得太多,不過事前我都參考咗幾位好鍾意演員嘅演繹方法,今次都演得好過癮。」

雖然目前拍攝工作日以繼夜,但據悉稍後他可能再接另一套劇,變相忙上加忙。問到他可擔心體力問題,他直言:「之前有5個月冇拍劇,都係時候努力喇。其實因為疫情關係,我喺內地嘅生意要交晒畀拍檔打理,如果通番關都要負責番多啲嘢,例如北上見吓客,好想將舊年搵少咗嘅錢盡量補番,話晒小朋友書簿費好貴。」

版主

(on.cc)
鄧伊婷投資飲食業蝕住做 慶幸無綫有劇開
03月22日(一) 15:19

(節錄)
鄧伊婷透露有投資酒吧及餐廳:「依家雖然未執,但都係蝕住做。」她們坦言疫情下影響工作及收入:「好多時間喺屋企等運到。」鄧伊婷則表示幸而無綫仍有工開,她連接兩劇,包括《十八年後的終極告白2.0》及《童時愛上你》,工作已排到6、7月。

版主

日期: 24/3/2021
活動: 「十八年後的終極告白2.0」拜神
嘉賓: 譚俊彥、陳山聰、龔嘉欣、趙希洛、
          譚凱琪、曹永廉、何啟南、尹詩沛、
          鄧卓殷、李國麟、阮兒、杜大偉、
          邵展鵬、粱皓楷、蔡國威、吳嘉儀、
          鄧伊婷、吳展驊、曾海昌、史穎喬、
          黃子桐、李明芙、蕭文諾、鄧美欣、
          黎康祺、陳熙蕊、鄭雋熹、馮子亮、
          文竣瑋、程浩駿、陳銳鋒、劉桂芳、
          林子超、王偉仁、黎家明。
時間: 13:00
地點:

版主

(on.cc)
做齊3部曲!龔嘉欣放心同譚俊彥親熱
03月24日(三) 15:36

藝人譚俊彥與龔嘉欣在將軍澳電視城為無綫新劇《十八年後的終極告白2.0》拜神。2人戲中有曖昧關係兼有不少親熱鏡頭,她們「互冧高帽」笑指對方拍親熱戲經驗豐富,她笑說:「你個清單長啲,幾乎每套劇都有親熱戲。」他笑說:「你嗰啲好犀利喎,之前同啲小鮮肉,今次就試吓啲老臘肉啦。」

嘉欣指今次他們可謂正式第一次合作,大家認識「半生熟」熟悉與不熟稔之間,反而拍親熱戲更好,她笑說:「佢經驗好豐富,同佢學嘢,同佢拍親熱戲都好放心,佢會講清楚晒點拍。不過,拍親熱戲要戴住眼鏡,都有啲障礙。」

他則笑說:「有咩經驗,都係漱口、刷牙,事前溝通亦好基本要做。不過,今次要搵一個位,同佢除眼鏡。」他們又指今套劇集拍攝時間每日也10多20小時,感覺相當攰,在道具床也可以睡着。她笑說:「我樓上樓下都裝修,3面夾擊,所以有時都喺公司瞓。」