请选择 进入手机版 | 继续访问电脑版

TVB 剧集情报社 - tvbfiles.com

搜索

[即将开拍] 7月新劇. 監製陳維冠

管理员

突出贡献优秀版主荣誉管理论坛元老

劇名:

監製: 陳維冠

演員:  陳豪, 陳茵媺, 游嘉欣, 周嘉洛

拍攝時間: 07/2022 -

管理员

突出贡献优秀版主荣誉管理论坛元老

On.cc 陳豪助陳茵媺出山拍劇圓夢 相隔12年奉旨晒愛!
06月11日(六) 00:00

(節錄)
已8年沒拍劇的陳茵媺(Aimee)將於7月「出山」,與老公陳豪(Mo)婚後首次拍劇。對於角色度身訂造,心情興奮的她表示想證明自己對演戲那團火從沒熄滅!

他們將於7月中拍攝監製陳維冠的新劇,更飾演情侶,亦是2人婚後首次夫妻檔拍劇。

「演戲團火冇熄」
其實Aimee向來醉心演戲,最後演出劇集已是8年前《叛逃》。雖然陳維冠多年前誠邀她「出山」,但當時她覺得仔女年紀尚小,故婉拒對方,但她心中演戲那團火一直仍在!快將開工的她除了要盡快適應外,最重要的是輔導小朋友,她受訪時表示:「的確有啲擔心,我同佢哋做輔導之餘,都要輔導自己。平日我有好多嘢要處理,要送佢哋返學,又要睇功課,嚟緊阿女都升小一,我都係時候為自己理想再出發。監製好有誠意,劇中角色係佢為我度身訂造,真係好興奮!」
至於監製陳維冠坦言邀Aimee合作,事前有跟Mo商量。問今次女方「出山」有甚麼要求?他表示:「佢好好喎!冇乜特別要求,只係想演好嘅角色、好嘅劇集。」問他有否安排親熱戲給2人?他表示:「冇喎,唔會專登安排,會含蓄啲。」

1万

超级版主

热心会员突出贡献优秀版主论坛元老

(東方日報)
游嘉欣恨與童年偶像合作

無綫小花游嘉欣與周嘉洛早前拍畢劇集《回歸》後,將於7月跟陳豪及陳茵媺合演新劇。嘉欣受訪時表示與嘉洛飾演情侶:「角色性格同以前做嘅分別好大,我好期待再次同嘉洛合作,因為佢好古靈精怪,開工時好好笑,希望大家有多啲火花。」對於首次跟陳茵媺合作,她說:「細個睇《單戀雙城》印象超深刻,因為佢喺劇入面勁Cute,好可愛又有活力。之後好少見到佢嘅戲,今次可以同佢有對手戲,我真係超級期待,好想同真實嘅佢相處。」

至於劇接劇的嘉洛表示:「我其實知嘅唔多,亦唔知同嘉欣演一對。雖然8年前我好少睇劇,但陳茵媺係人都知人又靚、同陳豪又有個好美滿家庭,佢喺我心目中嘅印象係非常好。」