TVB 剧集情报社 - tvbfiles.com

搜索
楼主: lily123

[活动预告] 歡樂滿東華12月5日舉行

版主

活跃会员推广达人优秀版主

(on.cc)
張敬軒騷4觀眾確診 JW唔敢除罩:台上反而唔驚

歌手王灝兒(JW)現身《歡樂滿東華2020》拜神儀式,她表示今晚會跟菊梓喬及譚嘉儀表演唱歌,又會有現場捐款點唱環節,她說:「我未知到時要唱咩歌,應該都OK,之前都試過。」問到唱歌時會否戴上口罩?她稱屆時3人會分開3個位置唱歌,但會否戴口罩要待工作人員安排,覺得3人有段距離故問題不大。

提到張敬軒演唱會有4名觀眾確診,今晚人數眾多會否擔心?她坦言:「今日我都戴咗個厚啲嘅口罩同帶定消毒噴霧,入到化妝間會先噴一噴,我自己都擔心,因為今日確診人數都過百。其實台上反而唔驚,工人人員戴晒口罩。反而係驚表演以外,因為好多人出出入入,除咗台上,我其他時間都會戴口罩,加上我姐姐又有BB,所以要小心啲。」

版主

(on.cc)
廖慧儀缺席東華表演 謝嘉怡:要畀時間佢

應屆落選港姐廖慧儀(Jessica)的前男友Sam日前墮樓身亡,原有份在今晚《歡樂滿東華2020》表演的她已預告缺席。而應屆港姐冠軍謝嘉怡、亞軍陳楨怡、季軍郭柏妍及友誼小姐鄺美璇出席拜神儀式時,提到Jessica,陳楨怡表示:「都有關心佢,冇打畀佢,但有傳短訊畀佢,畀啲空間佢。」問到對方有否回覆其短訊,鄺美璇即搖頭。問到會否擔心對方情緒?謝嘉怡坦言:「都會擔心,呢啲時間好難,要畀時間佢,希望佢OK。」她們直言跟Jessica不算十分熟,但大家有一齊上訓練班:「都係普通上堂同食飯,中間好少見,加上疫情同禁聚令唔會成日出街。(佢少講感情事?)係,主要講工作同講劇本。」

另外,謝嘉怡透露今晚會與郭柏妍表演魔術,郭柏妍稱已練習了一段時間,有信心不會失手:「應該會做到又快又靚。」陳楨怡笑言會在旁為她們打氣。

禁止发言

最佳新人

禁止发言

最佳新人

禁止发言

最佳新人

版主

(on.cc)
【合作打功夫結緣】伍允龍避談廖慧儀前度輕生

藝人伍允龍將為《歡樂滿東華2020》表演功夫,該項目原定由廖慧儀合拍演出,事前她已綵排及錄影,但今晚卻不會現身。伍允龍被問到有冇留意廖慧儀前男友墮樓事件?他避談表示甚少睇新聞,繼又指大家都好努力綵排:「個個本身都唔識功夫,但都打得好專業。(都有接觸廖慧儀?有冇慰問佢?)剛認識,冇佢電話。」

有份參加今次表演的伍允龍大感興奮,他為今次演出受傷亦覺只是小事,他說:「我右邊膝頭傷咗,行路有少少唔方便,但係好小事,食咗藥,敷咗藥膏。(點樣受傷?)綵排時地下鋪咗厚軟墊,我因要做高難度動作,要360度旋轉,落地時軟墊吸收咗啲力,起唔到身而整親,依家換咗地氈就冇問題啦。」

禁止发言

最佳新人

版主

(明報)
與菊梓喬譚嘉儀保持距離 王灝兒不怕台上除罩獻唱

【今日直擊】王灝兒(JW)透露今晚會在《歡樂滿東華2020》上與菊梓喬、譚嘉儀合唱,由於她們屆時會相隔一段距離,所以不擔心安全,至於唱歌時會否戴口罩就由大會安排。

有新冠肺炎確診者曾於潛伏期入紅館看張敬軒演唱會。今晚《東華》騷人多出入,JW坦言擔心,因此會佩戴特別厚的口罩,又準備了消毒噴霧,進入化妝間後會先進行消毒。

有新冠肺炎確診者曾於潛伏期入紅館看張敬軒演唱會。今晚《東華》騷人多出入,JW坦言擔心,因此會佩戴特別厚的口罩,又準備了消毒噴霧,進入化妝間後會先進行消毒。

她說︰「這幾天的確診人數都過百,我也擔心,大家要小心點。我不怕在台上演出,因為工作人員和樂隊都戴口罩,反而害怕表演以外的時間,因為會有很多人出入,所以表演完即戴回口罩,我家姐有BB,要小心些。」

版主

(on.cc)
無綫大型節目《歡樂滿東華2020》於將軍澳電視廣播城舉行,現時除了有藝員外,還有幕後工作人員、東華董事局成員及嘉賓合共逾百人出席。現時新冠肺炎嚴峻,為安全起見,無綫專登安排了2部智能消毒機械人於後台「巡邏」,更有6部智能滅菌消毒機於多個不同的出入口供各人進行消毒,以策安全

版主

(on.cc)
咁決絕!郭子豪丁子朗講明唔救鄧佩儀

藝人鄧佩儀、丁子朗和郭子豪為無綫《歡樂滿東華2020》表演踩燈膽環節,鄧佩儀受訪時表示總綵排時都差點踩爛,她謂:「好耐未試過為一件事而瞓唔着,飯又食唔落,但為咗要補充體力,所以食朱古力頂住。」

正式表演時,郭子豪都有踩爆燈膽,而鄧佩儀與兩男則大玩疊羅漢踩燈膽,成功過關,眾人成功籌得20萬。他們表示訓練了3日,最困難是平衡力,而之後有善長仁翁加碼,鄧佩儀穿着5吋高踭鞋上陣再接受挑戰,最終成功合共籌得善款30萬。
正式表演時,郭子豪都有踩爆燈膽,而鄧佩儀與兩男則大玩疊羅漢踩燈膽,成功過關,眾人成功籌得20萬。他們表示訓練了3日,最困難是平衡力,而之後有善長仁翁加碼,鄧佩儀穿着5吋高踭鞋上陣再接受挑戰,最終成功合共籌得善款30萬。