TVB 剧集情报社 - tvbfiles.com

搜索
8pm  愛.回家之開心速遞830pm  燕雲台  愛美麗狂想曲 (2/15)930pm  堅離地愛堅離地 
11廠: 愛.回家之開心速遞   12廠:白色強人2
13廠:拳王  
 合拍:把關者們  十月初五的月光
外判劇:
邵氏:
即將開拍:黯夜守護者 
楼主: ching2506

[播映完毕] 『踩過界2』2020年11月16日 一至五 930pm

禁止发言

最佳新人

禁止发言

最佳新人

禁止发言

最佳新人

版主

活跃会员推广达人优秀版主

日期: 17/12/2020
活動: 『踩過界II』「法庭終章  聖誕對決」
嘉賓: 蔡思貝、張振朗、張曦雯、姜麗文、
          簡淑兒、黃子恆、潘志文、雪妮、
          鄧佩儀、丁子朗、黃子雄、劉穎鏇、
          阮政峰、謝芷倫、林景程、吳嘉儀、
          張明偉、劉溫馨、周志康、林俊其、
          趙樂賢、何晉樂、林志華。
時間: 13:00
地點:

版主

(on.cc)
12項提名!張振朗冇信心爭視帝:睇好黎耀祥王浩信

藝人張振朗今日現身劇集《踩過界II》宣傳活動,該劇在《萬千星輝頒獎典禮2020》中共有12個提名,他因拍攝劇集《拳王》而缺席昨日的頒獎禮記招,但現場不少藝人都有提起他,他表示:「我要多謝佢哋,知道賴慰玲、蔡思貝同祥哥(黎耀祥)都有提起我。我都好希望佢哋可以攞獎,佢哋拍劇都好辛苦,係大家互相支持大家,每個演出大家都好畀心機。」他笑言自己今年真正破地獄,年尾還有劇集《堅離地愛堅離地》推出:「希望觀眾唔好睇到厭,今年已經係第5部劇播出,其實一次過播晒都驚。疫情下好多估唔到嘅事發生,個個留喺屋企,我又有咁多劇出街,多咗人睇到我。」

他在「最受歡迎電視拍檔」中有2個提名,他坦言一邊是好兄弟,一邊是好姊妹,也不知如何選擇,對於賴慰玲稱跟他在《反黑路人甲》的情侶角色反而未有提名「電視拍檔」而感遺憾,他亦表認同:「我同佢個演出好多人鍾意,不過唔緊要,我哋做演員控制唔到,自己喺呢個獎有2個提名已經好開心,大家記得已經足夠。記得我演出過嘅劇已經好足夠。」他亦有提名視帝及最喜愛角色,問到信心,他坦言:「唔使諗,冇可能,我睇好祥哥同埋王浩信,佢哋係視帝級人馬,我仲要浸淫吓。(頒獎禮當晚只係做觀眾? )真係無所謂,我做觀眾負責拍吓手。」

另外,他透露最近正拍攝《拳王》的擂台戲,12日戲中他佔了9日,打戲連場,其中一場更拍到跪低:「我尋日嘅對手係一位拳手,佢會打我一下個肚,佢已經唔係真打同留咗力,我要對住個鏡頭扮冇嘢咁,正式拍攝時,佢一打就真係『入咗』,我都以為頂得住想演埋先,但演唔到成個人跪低。(對方無留力? )佢已經留咗力,如果冇留力真係打到胃都甩。試戲時冇事、武指仲叫佢大力少少,因為想真實啲。」

版主

(on.cc)
因王浩信不和?蔡思貝張曦雯合體證友情未變

藝人蔡思貝與張曦雯(Kelly)今日出席《踩過界II》宣傳活動,最近有指兩人因王浩信而鬧不和,她們均矢口否認,見到相關報道都一頭霧水,思貝稱:「好朋友唔係睇表面,在心中,曾經好朋友,一世好朋友。」

Kelly附和說:「話我哋社交網站冇互動,我食飯瞓覺都冇甫相,但唔代表我冇食飯瞓覺。我哋有聯絡,上個月仲一齊遊船河,只係啲報道選擇性去講。」她稱兩人初入行便認識,但直至這套劇才有合作機會,笑言一直恨齊齊拍攝旅遊節目。至於思貝是否如報道所言有提醒Kelly小心王浩信「溝女王」?思貝反問:「呢啲喺邊度嚟㗎?」Kelly指大家都是專業演員:「佢唔係『溝女王』,我哋拍《解決師》已經認識,大家都差唔多年紀,所以好傾得埋,冇話唔同邊個做朋友。」

另外,思貝在劇中的角色癲姐會變靚及成為律師,她解釋:「因為癲姐想有個新開始,佢想整走佢同盲俠嘅回憶,棚牙同條疤痕係一個象徵,之前佢想搵個唔介意佢容貌嘅人,但發生咗啲事推番佢呢個理念。」問到是否為第三輯作鋪排?她坦言:「我好多人睇完個結局,都話希望癲姐同盲俠可以開花結果,呢段苦戀都拖拉咗兩輯,如果第三輯真係可以並肩作戰都幾熱血。(監製會唔會開第三輯?)我唔知,我問吓佢,同佢講我想要嘅聖誕禮物係開第三輯。」Kelly指劇集是採取開放式結局,認為劇情及角色有發展下去的空間。

禁止发言

最佳新人

禁止发言

最佳新人

禁止发言

最佳新人

禁止发言

最佳新人