TVB 剧集情报社 - tvbfiles.com

搜索
8pm  愛.回家之開心速遞830pm  使徒行者3   燕雲台(12/28) 930pm  踩过界2  大步走 (12/28)
11廠: 愛.回家之開心速遞   12廠:我家無難事
13廠:拳王  
 合拍:兒科醫生  金宵大廈2  把關者們  白色強人2     
外判劇:智能愛AI人  欺詐劇團
邵氏:飛虎3壯志英雄
即將開拍:
楼主: ching2506

[拍摄中] 《兒科醫生》拍攝跟蹤

超级版主

热心会员突出贡献优秀版主论坛元老

周家怡VM :我會盡力的。。
#兒科醫生 ##麥海琪##doctormak ##kay#  

超级版主

郭少芸VM :
我哋 #儿科醫生# 11号开始拍手术室嘅戏份,每日都只係訓得幾个鐘,真係眼瞓到一个點
有人問:你羡慕躺在手术床上的演员吗?
我肯定地回答:我依然希望做救人嗰个!

周家怡VM :
Happy Birthday to @gabrielocean1117
#兒科醫生 #台前幕后

版主

活跃会员推广达人优秀版主

(on.cc)

海俊傑重返香港市場 最感激係佢!
11月20日(五) 17:46

期待劇集見到各種造型嘅海俊傑。
剛過48歲生日的海俊傑,生日在拍劇中度過。他受訪時表示:「雖然生日要開工,但好開心公司幫我準備咗生日驚喜,更加開心係今次可以同無綫新劇《兒科醫生》劇組一齊慶祝,係拆景前留一個紀念,呢個場景就快殺青。」

感激老闆2年前由內地市場帶回香港。

劇中演員及工作人員為佢慶生,好有愛!
被問到生日願望?他說:「希望可以繼續拍多啲劇,唱番多啲歌。想帶多啲不同驚喜畀我嘅粉絲,多謝佢哋一路上嘅支持同鼓勵。最重要感激嘅係,2年前將我帶返嚟香港市場嘅老闆,佢喺事業上對我嘅幫助,唔係三言兩語可以講得晒。在公在私都幫咗我好多,所以我會更加努力,希望可以喺事業上有更好成績去報答佢。嚟緊都仲有幾套新劇,會有唔同嘅新挑戰同新造型,希望會帶到新鮮感畀觀眾。」

超级版主

郭少芸 :
每一次都係
大家熟起來
培養出感情
就开始倒數
#集郵成功

版主

活跃会员推广达人优秀版主

(明報)
海俊傑48歲生日 馬國明鍾嘉欣《兒科醫生》劇組送驚喜 (22:50)

11月17日是海俊傑的48歲生日,正在拍攝劇集《兒科醫生》的他當日在工作中度過,獲馬國明、鍾嘉欣、鄭嘉穎、周家怡等台前幕後送上生日蛋糕慶祝。海俊傑說︰「雖然生日要開工,但很開心公司為我準備了驚喜,更開心是今次可以跟《兒科醫生》劇組一同慶祝,拆景前留下一個紀念,因為這個場景就快拍完了。」提到生日願望,他希望可以拍攝更多劇集,亦可以唱更多歌,為粉絲送上更多不同的驚喜。

海俊傑說︰「多謝粉絲一直支持和鼓勵,最感激是老闆兩年前將我帶回來香港市場。很感恩能遇到老闆,他在事業上對我的幫助,不是三言兩語就說完。他在公在私也幫了我很多,所以我會更加努力,希望在事業上有更好成績來報答他。我稍後還要拍攝幾套新劇,有不同的新挑戰及新造型,希望能帶給觀眾新鮮感。」

高级会员

最佳新人

发表于 7 天前 | 显示全部楼层

on.cc

【容易受傷的女人】吳嘉儀
藝人吳嘉儀(阿七)近日忙於拍劇《兒科醫生》,佢繼8月發生家居意外整傷腳後,啱啱佢喺社交網自爆不慎跌親, 界傷塊面,隨即入院縫咗4針,恐有毀容之虞。佢並上載兩張自拍照,相中佢臉上有明顯疤痕,令不少網民非常擔心。

佢表示因驚毀容而喊足成晚,又指目前需停工休養:「當昨晚大家普世歡騰嘅時候,倒楣神又降臨係我身上,今次唔小心跌到臉頰,縫了4針!整晚在哭很擔心破相會影響幕前的工作,幸好遇到好醫護,現在傷口愈合中。感謝好朋友的陪伴和經理人的關懷,《兒科醫生》和《拳王》團隊包容,我會盡快康復歸隊!唔想做刀疤7 #2020年快過去吧#只希望身體健康工作順利#極度容易受傷的女人#未來14日係關鍵」

超级版主

楼主| 发表于 7 天前 | 显示全部楼层
陳自瑤yoyo :
大家覺得我戴眼鏡,
還是不戴眼鏡好?
#兒科醫生 

超级版主

楼主| 发表于 7 天前 | 显示全部楼层
郭少芸VM :
《繼續集郵》
#倒數第五日#
鄭嘉穎先生
这么帥的医生哪里找?
#法証先鋒II# 就一直冇再合作  

高级会员

最佳新人

发表于 7 天前 | 显示全部楼层
TOPick

【兒科醫生】海俊傑工作渡過48歲生日 未來期待為粉絲帶來不同驚喜
剛過48歲生日的海俊傑,生日在拍劇中度過。他受訪時表示:「雖然生日要開工,但好開心公司幫我準備了生日驚喜。更加開心是今次可以同《兒科醫生》劇組一齊慶祝,是拆景前留一個紀念,這個場景就快剎青喇。」

被問到有咩生日願望?他說:「希望可以繼續拍多些劇,唱返多些歌。想帶多啲不同驚喜給粉絲,多謝他們一路上支持同鼓勵。」

他續指:「最重要感激是,2年前將我帶返來香港市場的老闆,好感恩遇到老闆,他在事業上對我幫助不是三言兩語可以說完。在公或私都幫了我很多,所以我會更加努力,希望可以在事業上有更好成績去報答他。」

他續說:「接著還有幾套新劇,會有不同的新挑戰同新造型,希望會帶到新鮮感給觀眾。」

高级会员

最佳新人

发表于 6 天前 | 显示全部楼层
TVB USA Official Video

TVB節目巡禮2021 | 劇集 | 兒科醫生

https://www.youtube.com/watch?v= ... _bVRWZmih0XAT6NF1I2