TVB 剧集情报社 - tvbfiles.com

搜索
8pm  愛.回家之開心速遞830pm  錦繡南哥   使徒行者3 (11/9)930pm  木棘証人
11廠: 愛.回家之開心速遞   12廠: 異搜店  我家無難事
13廠: 換命真相   15廠:
 合拍:兒科醫生
外判劇:智能愛AI人   金宵大廈2
邵氏:飛虎3壯志英雄
即將開拍:拳王 
返回列表 发新帖
楼主: iamsunny

王浩信陳自瑤離婚疑雲

注册会员

唔同王浩信過情人節 陳自瑤避談夫妻事
2019年02月13日(三) 15:48

藝人陳自瑤(Yoyo)於新劇《致所有愛過的人》內與黃翠如及連詩雅扮演姐妹,她笑言角色性格多變:「今次係事業型享樂主義者,冇固定伴侶,鍾意溝仔之餘又好優雅。本來同連詩雅男友馬貫東有段感情,我又鍾意林文龍,但佢心儀翠如,都幾複雜。」

談到今個農曆年,她表示有陪家人,不過明天情人節要開工,不會與老公王浩信特別慶祝。當問到準備禮物時,本來已支吾以對的她表示:「今日不如講番工作啦!我哋兩個都開緊劇、冇時間,本來我仲疊住兩套劇,依家一套殺青先好啲,呢套都要拍到3月尾。」

注册会员

網友鬧黃心穎小三 陳自瑤錯手Like咗?

無綫小花黃心穎背男友馬國明偷食人夫許志安,隨即被網民貼上「狐狸精」標籤,同時網上流傳一段疑似女性工作人員錄音,直指她拍攝劇集《東坡家事》時黐人夫王浩信,兩人關係不淺。

今日王浩信老婆陳自瑤(YoYo)被大陸網民發現like了一個鬧爆黃心穎的留言「做小三,還那麼主動…」隨後她立即取消讚好,但仍被網民截圖,惹來熱議。未知YoYo係唔小心like錯抑或表露出真心呢?

注册会员

陳自瑤升Cup做32C人妻!王浩信有咩反應?

已為人母的陳自瑤(Yoyo)獲豐胸公司睇中任代言人,她今日穿上性感低胸裝大騷成果,明顯升Cup不少!Yoyo大方承認由B升到C,變成「32C人妻」。Yoyo直認自信心大增:「其實我覺得每個女仔都想有豐滿啲嘅身形,同埋胸部線條靚啲,係每個都想要嘅嘢嚟,咁我未升Cup 前,可能工作上需要就要托吓或者墊吓嘢,依家好Natural ,個胸部線條已經好靚嘞,呢個係好開心。」Yoyo直言相信還有「晉升」機會,問到可是想升到D Cup?她笑言:「咁要問佢哋得唔得喇!」她又表示經過今次後,亦令她領略到要疏通淋巴和乳腺。

「冇干涉大家工作」

問到老公王浩信對她升Cup評語如何?她說:「咁呢個係我工作嚟,所以都冇去干涉大家工作。所以OK嘅。」她自言都有人問她升Cup後,可擔心惹來目光:「我覺得呢樣唔太重要,係愛自己錫自己嘅表現,而唔係其他人睇你。(老公畀意見都唔會聽?)做任何事都好,係愛自己錫自己去做,唔係因為其他人,亦或者唔係要令一個人開心。(老公至少都要讚吓你?)OK啦!」

注册会员

冬至繼續「分開」!王浩信陳自瑤各自晒獨照
2019年12月22日(日) 18:34

藝人王浩信與太太陳自瑤(Yoyo)近年甚少同框,今年Yoyo不但講到明唔特別慶祝情人節,就連8月生日時,佢亦只喺社交網上載獨照,老公照舊冇影,再度傳出婚變。今日冬至,佢哋兩公婆都有喺社交網晒相祝賀,但就唔係甫合照,反而各自晒獨照!王浩信上載做Gym相,留言:「祝大家冬至快樂!投入劇組之前最後衝刺!倒數五天」,而Yoyo則發文:「送你滿滿的愛與祝福,冬至快樂!」照舊冇「合體」。

注册会员

王浩信又去咗邊?陳自瑤繼續晒獨照要童真
2019年12月30日(一) 09:11

藝人陳自瑤(YoYo)近年屢傳與王浩信婚變,皆因二人甚少同框,就連早前冬至,兩個都係各自晒出獨照,令唔少網民都猜測佢哋婚姻亮「紅燈」。不過YoYo貫徹低調作風,懶理傳聞,呢日佢喺網上晒出兩張獨照,見佢笑容滿面拎住隻公仔,仲話希望自己可以一直保留住呢份童心:「我想,無論處於甚麼年齡,甚麼階段,甚麼身份,都應該為自己保留一份童真的心!」好友連詩雅亦留言大讚YoYo「童顏」,認真係「童顏瑤」呀!

注册会员

囡囡生日王浩信冇影 陈自瑶晒独照惹揣测
04月28日(二) 17:28

艺人王浩信与太太陈自瑶(Yoyo)近年屡传婚变,昨日囡囡王靖乔8岁生日,陈自瑶就喺社交网透露亲自整生日蛋糕为囡囡庆祝,又大晒布置场地嘅照片,非常有心思,佢亦留言:“亲手做了个蛋糕,送给最亲爱的你,小宝贝生日快乐,你快乐所以我快乐。”

相中只系得Yoyo一人,王浩信继续冇影,而唔少圈中好友好似刚荣升妈妈嘅杨秀惠、黄翠如、李施嬅等都有送上祝贺,但王浩信就未有留言,只系赞好该则发文。睇番王浩信嘅社交网,佢并冇甫出囡囡生日相或家庭照,反而改晒单人独照,令网友再生揣测。

超级版主

热心会员突出贡献优秀版主论坛元老

(星島日報報道)

王浩信封嘴 避談老婆晒婚戒

無線合拍劇《刑偵日記》(暫名)昨日舉行記者會,主要包括惠英紅、袁偉豪、姜皓文、王浩信、黃智雯及黃敏奕等都有出席,陣容鼎盛。王浩信和陳自瑤近年屢傳婚變,公開活動兩人都極少談及家事。不過,早前「520」陳自瑤於社交網大晒婚戒,王浩信亦有讚好,網民紛紛認為情未變。

王浩信跟陳自瑤近年有默契地甚少談及家事,每每提到家事兩人都表現得煞有介事,而且陳自瑤的社交網都刪除絕大部分跟王浩信合照,令兩人關係成謎之餘,亦屢傳婚變。不過,上月的5月20日陳自瑤於社交網大晒消失多時的婚戒,留言:「愛,就像朱古力,無處不在!Happy 520」。王浩信亦有對留言讚好,網民憑此紛紛認為兩人情未變。昨日問到王浩信是否跟太太陳自瑤已重修舊好?他只說:「唔講呢啲喇!」

超级版主

在12廠拍的, 婚戒可能是造型一部份

超级版主

(星島即時娛樂)
【一向唔戴】520騷婚戒照?陳自瑤:道具嚟㗎

黃翠如、陳自瑤跟連詩雅在無綫劇集《那些我愛過的人》飾演閨密,現實中也成為閨密,連詩雅感激戲裏戲外都得到陳自瑤的照顧。問到她們談及甚麼話題?她們表示都是談及工作、疫情及政治,非常有默契地避談感情事。

跟陳自瑤提到5月20日於社交網分享相片,看見消失已久的婚戒。她笑笑說:「我知道你想問咩嘢,其實大家細心啲睇,後面大大隻字寫住12廠。我一向都唔戴婚戒,嗰一隻係道具婚戒嚟。每日入廠,道具同事畀戒指我,我就話佢同我求婚,每日收工我畀返戒指佢,我就話同佢離婚。」問到可會跟丈夫王浩信睇首播?她說:「我就會睇,但大家都好忙,佢就唔知喇。」

超级版主

(HK01)
那些我愛過的人|陳自瑤避談與王浩信婚姻關係:我將心機擺喺工作
撰文:陳芷穎
最後更新日期:2020-06-05 20:57

陳自瑤(Yoyo)今日(5/6)現身將軍澳電視城出席下星期一播出的新劇《那些我愛過的人》宣傳活動。劇中Yoyo飾演開朗活潑、賺錢又非常了得的保險公司高層,有別於過往所演過的角色,她覺得今次的拍攝有趣又新鮮:「以前我一係演啲蝦人、一係就比較悲情嘅角色。今次funny嘅位係佢係一個搵錢好叻嘅女人、好識得享受人生,同埋好鍾意靚仔。」

與老公王浩信同是演員,外界難免會將二人的名字聯在一起,Yoyo就一直被稱為「王浩信太太」,她坦言希望搣甩這個稱號:「你講出咗我嘅心聲,可能大家都做呢行、都係演員,點解我要係某某某人太太嘅稱號,其實我咪係我,我個名叫做陳自瑤,我希望人哋會記得。」

多次被傳與王浩信婚變,Yoyo回應時收起笑容,並指對感情事不願多提,只希望努力工作:「我冇去理呢啲嘢,我會將心機擺喺工作,同埋照顧屋企,其他嘅嘢冇理同冇諗。(關係良好?)呢個之前講過,唔想再答呢啲問題。」不過,Yoyo亦坦言沒有戴婚戒好耐。