TVB 剧集情报社 - tvbfiles.com

搜索
8pm  愛.回家之開心速遞830pm  錦繡南哥930pm  木棘証人(10/19)
11廠: 愛.回家之開心速遞   12廠: 異搜店  我家無難事
13廠: 換命真相   15廠:
 合拍:兒科醫生
外判劇:智能愛AI人   金宵大廈2
邵氏:飛虎3壯志英雄
即將開拍:拳王 

王浩信陳自瑤離婚疑雲

注册会员

注册会员

東方日報C1:陳自瑤提離婚 同王浩信分居
2018年06月01日(五) 03:15

王浩信與陳自瑤結婚多年,最終捱不過「七年之癢」!據身邊好友透露,兩夫婦已分居一段日子,更指Yoyo已主動向浩信提出離婚,難怪她近幾日多次於社交網留言:「一次重要的抉擇勝過千百次的努力!」

現年34歲的「視帝」王浩信與36歲的陳自瑤於2011年結婚,但多次傳出分居及婚變,雖然多次合力解畫挽救,但始終保不住多年婚姻!據知,Yoyo已主動向浩信提出離婚,決心選擇自己往後的人生。浩信多年來緋聞多多,Yoyo仍力撐老公,望浩信有朝一日會定性,另一邊廂是為女兒王靖喬着想,故每當浩信有緋聞時,她都會硬着頭皮挺身護夫,早前還日操夜操,希望保住最佳狀態,外形上絕不會輸蝕給一眾後生女。

帶阿媽買樓 老婆失蹤

可是凡事都不能盡如人意,Yoyo忍得一時但難忍一世,近日終於去意已決!其實Yoyo今次下定決心離婚,從其個人社交網已有所暗示,她曾留言:「最大的放生是放過自己,嘗試改變自己不要再傷害自己……其實真正能讓我們哭笑的不是別人,而是自己,若你的喜怒都來自他人,那麼你就是個無能的傀儡。」她又以多次「Yoyo正能量分享」為題留言:「多麼忙不重要,忙甚麼才重要!一次重要的抉擇勝過千百次的努力!今天的生活是由三、五年前選擇決定的,而三、五年後的生活是由今天決定的!」可見其想「重生」的決心!
Yoyo又指最需要的不是別人的憐憫或關懷,而是一種頑強不屈的自助:「你若不愛自己,沒有誰能幫你。一千種來自外在的鼓勵,都不如你給自己的一道掌聲!」浩信早前公開表示會買獨立屋畀老婆,但最終只帶母睇樓並以3,000多萬元於清水灣購下豪宅,但Yoyo完全未見影,一家人買樓如此大件事,老婆卻失蹤,明眼人已睇得出發生何事。

異口同聲稱關係未變

據知情人士指,兩人一早因性格不合、感情有變等種種問題而分居,浩信更不時與朋友表明與Yoyo的感情已轉淡:「始終浩信依家上到呢個位,得來不易,雖然佢同老婆感情係點大家有目共睹,但始終依家係佢搏殺期,免得過都唔想形象受影響。」記者昨日致電給浩信,問到是否正與太太搞離婚時,他只說:「冇啲咁嘅事,多謝大家關心。」而Yoyo亦與浩信同一口徑:「唔想再回應,多謝大家關心。」

注册会员

【獨家】受婚變困擾 王浩信忘我發洩精力
2018年06月01日(五)

東網率先踢爆陳自瑤(Yoyo)向視帝「視帝」老公王浩信提出離婚,兩夫婦已分居一段日子,事件引起不少關注。飽受婚姻問題困擾的王浩信,實行出「精」發洩!下午2時45分,浩信獨自駕車離開將軍澳寓所前往觀塘,戴帽及口罩的他落車後,問他去哪裏?他木無表情表示:「依家去做Gym!」經過兩小時忘我發洩,王浩信汗流浹背手持水樽往停車場取車,當記者上前問他有關與Yoyo分居一事?他明顯有所回避:「唔傾喇!唔講喇!」然後匆匆駕車離開返屋企。

家事搞到慌失失

家事煩,王浩信明顯心煩,他今日在社交網上載做Gym的片,大晒麒麟臂;另一條片,他與藝人陳志健玩格鬥,實行忘我發洩精力。早於日前,王浩信已上載與好友楊潮凱訴心聲的照片;另一日,他更話自己踩單車閃避途人搞到慌失失。

然而,儘管陳自瑤近一年沒有在社交網上載跟王浩信的合照,但爆出婚變後,陳自瑤今日在社交網上載產品照片,王浩信仍有畀Like。

注册会员

王浩信陳自瑤婚變 囡囡由祖父母代為照顧

王浩信跟陳自瑤傳出婚變,早前東網率先爆陳自瑤(YoYo)對王浩信心淡,主動提出分居要求。王浩信近年因為多齣劇集而爆紅,身邊的緋聞亦傳過不停,雖然YoYo口口聲表示對老公信任,但久而久之信心開始動搖,加上王浩信因為工作多的關係,他見家人的時間愈來愈少,夫婦間的距離亦愈走愈遠。

隨着兩人冰封關係,YoYo漸漸對王浩信失去信心,尤其是王浩信一而再,再而三沒有遵守承諾,曾經講過每年會跟太太去一次旅行,又話要買樓送畀老婆,結果全部都冇做到,仲要在陳自瑤不知情下買咗層3000萬豪宅送畀媽咪,徹底當YoYo透明,令她心碎決定分開。早前在外地工作返港,她即刻跟王浩信攤牌,有指她要求王浩信搬走。YoYo近年有返教會,更常同教友傾訴心事,兩人的女兒今年9月升讀小學,將由爺爺嫲嫲代為照顧,王浩信就與YoYo分居一直表示不回應。

注册会员

王浩信談夫妻關係:愈來愈清晰

王浩信跟陳自瑤傳出婚變,早前東網率先爆陳自瑤(YoYo)主動提出分居要求。王浩信對婚變傳聞曾經表示不作回應,而YoYo更是封口不提。

最近王浩信接受DJ車淑梅主持明日播出街的電台錄音訪問,訪問中王浩信談到女兒滔滔不絕,但對太太陳自瑤的婚姻關係,他就點到即止。王浩信與YoYo結婚七年,仍不是傳出緋聞,他表示與太太都只會一笑置之,希望私人生活不會繼續成為大家茶餘飯後的娛樂。至於如何提升夫妻的關係,他細想後認為溝通是最重要的︰「我哋咩都會攞出嚟傾,喺我得獎後呢段時間,我有更大嘅啟發,呢段時間亦令我哋溝通多咗,關係愈來愈清晰。」

大讚囡囡好聰明

問及當年28歲便結婚,有否擔心會失去觀眾的支持?王浩信指上天對他不薄,得到觀眾的支持之餘,家庭亦是他的一大支柱。他說:「我曾經以為(照顧)小朋友會花好多時間,又怕唔夠錢,慶幸個囡好聰明。我又發現小朋友嘅天真可以淨化自己心中嘅負能量。」王浩信回想女兒出生前一晚,緊張得徹夜未眠,終於在產房初見女兒,便忘卻所有疲憊。他說:「我哋會盡力保護女兒嘅私隱,唔會公開佢嘅照片,我都好少去學校接佢。個囡好鼓勵我,每次都叫我加油,我同佢嘅關係唔似父女,而係似朋友。」

王浩信在訪問中多次談及女兒,問到他和太太如何在繁忙的工作中,和女兒保持良好的關係?他直言以往太專注工作,或忽略了女兒的成長︰「依家每次放假,我就會爭取每日陪吓佢,個囡已經六歲大,好識得表達同溝通,呢段時間對我嚟講係一個彌補。」

注册会员

老婆下晝見人 王浩信晒藍天白雲似有暗示

現年34歲嘅「視帝」王浩信同36歲嘅陳自瑤(Yoyo)結婚七年,但多次傳出兩人分居及婚變嘅消息,最近仲有指Yoyo已主動提出離婚!連日嚟兩公婆未有為婚變傳聞解畫,而王浩信尋日就喺社交網上載咗同囡囡一齊畫畫嘅相,其愛犬都有陪伴,但就未見Yoyo蹤影。

今日下午Yoyo會出席公開活動,相信會為離婚一事解畫,而喺Yoyo出席活動前夕,王浩信再次更新社交網,上載一張藍天白雲嘅風景相,意有所指留言:「無論任何人的關係都是一面鏡,它映照了你的本質,好好感恩你每一天仍然能夠存在,去感受,去活着,去愛,去體驗狂喜,我就感恩今日太陽終於出返嚟。」網民都紛紛猜測莫非兩人關係雨過天晴?

注册会员

冇戴婚戒!陳自瑤婚變後首現身

藝人王浩信同陳自瑤傳出婚變,今次係陳自瑤傳出婚變後首次出席活動,東網巨星直擊成個過程!陳自瑤着住波點裝現身,手上冇戴婚戒,活動期間笑笑口同主持互動,因為今次係有關世界盃嘅活動,陳自瑤就話撐阿根廷呀。講到會唔會畀小朋友參加課外活動,陳自瑤就話好支持!

講到父親節,問到點樣慶祝?陳自瑤自認傳統:「同屋企嘅『父親』一齊慶祝。」佢又覺得心思比較重要,希望小朋友做手作送畀爸爸做父親節禮物。

注册会员

傳陳自瑤死心堅決離婚 王浩信:哈哈!

藝人王浩信與太太陳自瑤又再傳出離婚消息!今日有報道指陳自瑤死心,堅決離婚;亦有指浩信現時都好生性,還跟好友伍允龍返教會,尋求心靈輔導;另外還有叫太太接受婚姻輔導。對此,浩信接受東網訪問時說:「哈哈!流料,沒有回應!」

注册会员

屢傳與陳自瑤離婚 王浩信最驚影響…
2018年12月07日

藝人王浩信出席《解決師》煞科宴,問拍完劇可是鬆一口氣?他表示:「都係,套劇拍咗五個幾月,算係拍得最長嘅一套。」問他之後可會放假?他說:「冇呀,過兩日就要拍電影,依家準備緊角色。(有咩對手?)未講得,但係有挑戰性嘅角色,係一個曾經喺香港出現嘅經典角色,所以重新演繹嘅難度都高。(你隻手嘅傷勢會唔會影響到演出?)依家好番四成,佢哋都好錫我、盡量遷就我,將要郁嘅戲份擺後少少。(唔係打戲?)會有打嘅內容,但唔係主要。」

講到王浩信再傳離婚,更指太太陳自瑤去意已決,他對此表示:「都冇嘢回,之前都講過。(話你去婚姻輔導?)唔屬實嘅嘢唔回應。(成日傳呢啲係咪好攰?)希望將所有精力擺喺演藝工作上。」問太太對此事有何反應?他說:「大家都當笑料一則。(驚唔驚影響到小朋友?)都驚,所以唔好咁多喇。」

注册会员

又傳離婚!陳自瑤王浩信食團年飯闢謠
2019年01月31日(四) 18:17

藝人陳自瑤(YoYo)出席活動,跟大廚示範煎蘿蔔糕秘訣,而YoYo稱賀年食品最愛都是蘿蔔糕,但因為正忙着開2套劇,所以都沒時間親自炮製。可會給女兒吃賀年糕點?她說:「都畀佢食,但就唔煎太耐,怕太熱氣。」她謂都會親自整湯丸或者包餃子,比較簡單一點。至於農曆新年,她稱覩有幾天假期。因據知其老公王浩信亦拍劇中,豈不沒時間陪女兒?她則言:「咁我開工都唔係開24小時,阿女返學返朝早,夜晚都會陪到佢食飯。(老公呢?)佢都真係冇時間。」會唔會新年約朋友返屋企開Party?YoYo謂:「朋友都有問,但都要睇時間夾唔夾到,因初一、二都係陪家人。」

之前又傳兩夫妻已離婚?她謂:「上次開工大家嚟探班都問咗,亦回應晒,唔再回應啦。(趁新年一家出動可以闢謠?)係呀,新年都係食下團年飯,休息下,去拜下年。(老公都應該初一、二唔使開工?)所以都係得嗰幾日去唔到旅行。(阿女會唔開心?)咁我一有時間,阿女又放假都會去旅行嘅。」