TVB 剧集情报社 - tvbfiles.com

搜索
8pm  愛.回家之開心速遞830pm  使徒行者3   燕雲台(12/28) 930pm  踩过界2  大步走 (12/28)
11廠: 愛.回家之開心速遞   12廠:我家無難事
13廠:拳王  
 合拍:兒科醫生  金宵大廈2  把關者們  白色強人2     
外判劇:智能愛AI人  欺詐劇團
邵氏:飛虎3壯志英雄
即將開拍:

黎振燁朱智賢偷食事件

注册会员

注册会员

陪朱智賢睇醫生!黎振燁傳離婚 大肚妻孤單產檢

港男黎振燁背大肚妻偷嗒朱智賢,由世紀暖男變世紀賤男!黎太下月就生得,有指黎振燁與朱智賢搭上後,便向大肚妻提出離婚,黎振燁更被發現從黃大仙上邨搬行李回父母家,似是為離婚作準備。而黎太日前獨自到醫院覆檢,未見黎振燁身影,認真可憐!

搬完行李回家當日,黎振燁陪朱智賢去看醫生,之後兩人又去到山上密會地點調情一小時,最後黎振燁先載朱智賢回家,自己則回黃大仙上邨家中。

注册会员

朱智賢喊住道歉 謝東閔打救:會陪住佢走過呢一關!

前港姐朱智賢背着男友謝東閔偷食人夫黎振燁,在車廂食蛋糕事件曝光後,朱智賢受盡千夫所指,曾哭求男友原諒,「被劈腿」的謝東閔終心軟,今日在無綫安排下,兩人在電視城開記者會作出交代。

二人一黑一白造型現身,先讓傳媒拍照,謝東閔說:「好擔心佢承唔承受到壓力,佢已經將成件事講咗我聽,我會陪住佢走過呢一關(女方低頭喊)。自己都有責任,掛住工作,疏忽咗佢,佢係一個好女仔,好勤力嘅人,希望大家畀個機會佢,畀佢反思吓,希望佢繼續喺TVB工作。」

被萬箭穿心,朱智賢即喊住講:「對唔住,令大家失望對唔住,我知自己做錯嘢,我對唔住錫我嘅人,對唔住畀機會我嘅人,背負咗公司,要向呢件事受傷害嘅人講對唔住。」朱智賢說話期間,謝東閔十指緊扣女友,為對方打氣。

而無綫高層樂易玲一直都有陪伴兩人,但沒有步入記者室內,當記招完畢,傳媒步出記者室欲上前訪問樂易玲,她沒有回應轉身離開。

注册会员

朱智賢自爆偷食人夫原因:抽離唔到角色

近日被爆搭上人夫黎振燁的藝人朱智賢,今日與男友謝東閔在電視城開記招道歉後,兩人再接受無綫節目《東張西望》的訪問,朱智賢全程邊說邊流眼淚,她說:「我承認因為拍劇而導致依家咁樣,覺得自己經驗唔夠,演戲經驗唔多,唔夠專業搞成今時今日咁樣,我覺得自己抽離唔到個角色,好多謝Brian(謝東閔)喺呢段時間陪住我,因為我知道佢其實承受咗好多,比我更加難受更加痛苦。」

問有否覺得令到家人擔心?她說:「我最想同屋企人講對唔住,好唔想因為我自己嘅事影響到屋企人,我記得我即時Send短訊畀我爹哋,我好驚影響到佢,唔想屋企人畀人講閒話,我唔想因為我一個人嘅事影響到我身邊嘅人,同埋我好想同劇入面嘅演員講對唔住,仲有監製講對唔住,因為我嘅唔專業而連累到大家,我以後會做番好啲,希望大家畀個機會我。(會唔會好忟自己犯呢個錯失?)我真係好後悔、好內疚,我都接受唔到自己犯呢個錯。」

至於謝東閔就繼續力撐對方:「盡量唔使工作嘅時候會陪佢多啲,因為呢段日子都唔係咁易過,可能受到出面好多壓力,我希望呢段時間都可以陪佢一齊走過呢個階段。」

另外,謝東閔出席完記者會,在社交網上載一張史泰龍的相片,並引用電影洛奇電影系列的電影金句,表示:「it ain't about how hard you hit , its about how hard you can get hit and keep moving forward(它不是在於你受到多大的打擊,而是在於你受到多大的打擊而不斷前進)」

注册会员

黎振燁拖大肚妻蒲頭 自爆霧水緣幾個禮拜玩完

有婦之夫黎振燁偷嗒拍檔朱智賢,形象插水一鋪清。黎振燁潛水4日,昨日(4月30日)終於蒲頭,與大肚老婆孖住出街,突然賤男變暖男!

早上10時許,他與老婆齊齊穿上黑色「情侶裝」,搭的士往父母寓所長沙灣海麗邨。黎振燁孭住大型行李袋,又拖又攬老婆,還幫太太掹衫,似乎夫妻關係暫時雨過天青。

黎太:念在有小朋友
「受害人」黎太面對記者顯得頗為緊張,問到是否原諒老公,她點頭說:「發生呢啲事,正常人都會嬲,但依家念在我哋有小朋友,同埋咁多年感情⋯希望佢公司都睇到佢咁多年付出,畀多次機會佢。」問到朱智賢於記者會上未有向她道歉,被網民插爆,黎太表示:「道唔道歉都唔緊要,我都擔心佢情況,希望佢快啲冇事啦!」

「我可以抽離角色」
黎振燁被問到事後有否與朱智賢聯絡,他表示沒有,亦因照顧太太,沒有收看朱智賢和謝東閔的記者會,他更口快快自爆這段霧水緣只維持了數星期:「講到尾都係我唔啱,唔應該畀藉口自己,依家最緊要希望佢(太太)心情及身體狀況好番。嚟緊相信我都會有段幾長嘅時間休息!」因為跟朱智賢拍劇集《食腦喪B》撻着,問是之後是否可抽離角色?他說:「相信我可以抽離,做番幾個禮拜之前真正嘅我。(即係同朱智賢只開始咗幾星期?)唔係好長囉。」

一人做事一人當
問是否已完全獲得太太原諒,並承諾不會「重覆犯錯」,他說:「老實講,發生呢啲事係咪一時三刻、或者三兩日就可以可以完全冇事呢?咁我哋又唔可以輕易當冇發生過,畀啲時間太太,希望佢可以完全消化到件事,之後釋懷原諒我。(以後一定唔再發生呢啲事?)我覺得唔係口頭上承諾就得,要行動嚟畀太太睇。有啲事情人生中發生一次就夠,呢啲事一次都嫌多。」他又表示希望一人做事一人當:「禍不及妻子,大家唔好騷擾太太,畀佢喘息空間準備生產,唔該晒!(BB仔定女?)仔嚟。」

做心理準備消失幕前
談到會否擔心無綫長期雪藏、甚至放棄他,他不諱言:「我都覺得自己未必有機會再喺幕前演出,但小朋友就嚟出世,唔可以冇嘢做,就算體力勞動工作我都要做,要搵奶粉錢。如果公司放棄我,我都唔可以放棄我自己。」

注册会员

鬧爆黎振燁大話精 謝東閔:為挽救孕婦嘅心!

藝人黎振燁拖大肚夫妻蒲頭,坦言與朱智賢的霧水情緣只是幾星期,又表示相信自己之後會抽離這段感情。即時觸動了謝東閔的神經,漏夜在社交網反擊鬧爆黎振燁。

對此,東網都分別聯絡了二人,謝東閔受訪時被問到黎振燁說了甚麼大話時,他坦言:「其實尋晚我係有感而發,但如果一個人再企出嚟都係話大話,如果呢啲大話,可以挽救到一個孕婦嘅心同一個家庭,我會啃咗佢,至於佢再出嚟講嗰啲係咩大話,佢自己知!」謝東閔再三強調自己相信女友朱智賢,表示會跟她齊齊捱過這段日子。而黎振燁被問到「大話」一事時表示沒有回應。

注册会员

朱智賢返娘家沉澱 謝東閔孤獨新居入伙

藝人謝東閔慘被女友朱智賢背叛,女方偷食人夫黎振燁,事後謝東閔同朱智賢出嚟見記者,承諾會共度難關。
謝東閔被影到已經搬離同朱智賢喺深井嘅愛巢,佢喺舊居深井豎御海峰執拾行李,之後就開車去原本諗住同朱智賢同居、位於屯門嘅私人屋苑海譽。據知,謝東閔計劃同朱智賢結婚,為咗方便朱智賢返娘家,先會選址屯門築愛巢,但偷食事件後,朱智賢搬返娘家沉澱,謝東閔就孤伶伶搬入新居。

注册会员

潛水兩周!偷食人夫朱智賢首度更新社交網

無綫藝人朱智賢(Ashley)上月尾爆出背男友謝東閔偷食人夫黎振燁,事後佢孖住謝東閔現身開記者道歉,自此一度神隱,更曾將社交網用戶設為「私人」,雖然早前已重新設定為「公開」,但依然久未更新。直至今日,「消失」近兩周嘅佢終於「蒲頭」,佢喺社交網轉貼一則發文,文中提到:「Stop trying to calm the storm. Calm yourself. The storm will pass.(不要強行制止風波困難,讓自己冷靜面對,才能安然度過風浪。)」相信正經歷難關嘅佢以此金句自勉。

注册会员

兌現承諾?謝東閔朱智賢做運動操Fit
05月23日(六)15:40更新

藝人朱智賢早前被爆偷食人夫黎振燁,事後朱智賢同男友謝東閔開記者會道歉,謝東閔除咗力撐朱智賢之外,仲表示會抽多啲時間陪伴對方。

即將要拍攝劇集《七公主》同《刑偵日記》嘅謝東閔,喺社交網話做Keep住做運動保持最佳狀態,而朱智賢亦都去咗做運動,雖然只係見到佢嘅側面,但睇嚟佢心情已經平復唔少啦!網友指佢哋喺差唔多嘅時間上載做運動相,似乎係一齊做運動啵!

超级版主

热心会员突出贡献优秀版主论坛元老

(on.cc)
做番好老公!老婆剖腹誕子 黎振燁全程陪產
06月03日(三) 11:04

藝人黎振燁早前被爆搭上新劇拍檔朱智賢背大肚妻偷食,被揭到山旯旮食蛋糕,兩人形象插水,但黎振燁知錯獲老婆原諒,早前黎太產前檢查時,驗出BB臍帶纏頸,以致黎振燁和黎太都十分擔心,據知擇定日子剖腹生子,黎太今日在私家醫院順利誕下兒子,母子平安!而黎振燁都一直守候在身邊。