TVB 剧集情报社 - tvbfiles.com

搜索
8pm  愛.回家之開心速遞830pm  錦繡南哥   使徒行者3 (11/9)930pm  木棘証人
11廠: 愛.回家之開心速遞   12廠: 異搜店  我家無難事
13廠: 換命真相   15廠:
 合拍:兒科醫生
外判劇:智能愛AI人   金宵大廈2
邵氏:飛虎3壯志英雄
即將開拍:拳王 
楼主: ching2506

[完成拍攝] 《刑偵日記》拍攝跟蹤

超级版主

热心会员突出贡献优秀版主论坛元老

(on.cc)
兩劇疊住上!黃智雯為着背心狂操上半身
05月01日(五)
17:12更新 16:16建立

藝人黃智雯身穿斜膊衫到電台宣傳劇集《十八年後的終極告白》,以及下周播出的《降魔的2.0》,笑言是首次兩套劇疊住上:「但OK嘅,兩套劇唔同風格,《降》係喜劇,輕鬆啲,《十》就係沉重啲。」

她又透露最近忙於為下周開始拍攝的新劇《刑偵日記》健身:「疫情前已經開始搵教練,但呢段時間健身室唔開,所以就叫教練單對單練習,飲食都要節制,希望做到唔同嘅形象畀大家睇,新劇成日着背心,所以重點鍛煉上半身。(練成點?)邁向成功。(有冇馬甲線嗰啲?)都蠢蠢欲動。」

她表示新劇會與前輩惠英紅、王浩信等人合作,自己飾演拆彈專家:「本身套制服成70、80磅,但係拍劇就減少少,會着制服跑。(嚟緊開始天氣熱?)係呀,所以要操Fit啲,可以迎接挑戰。」問到與惠英紅合作可有壓力?她說:「一定有,但期待,因為未合作過,我會喺佢身上默默學習。」

管理员

突出贡献优秀版主荣誉管理论坛元老

刑偵日記

超级版主

惠英紅karaVM :新工作第一天開工,好興奮呀
05月06日 13:45

超级版主

惠英紅karaVM :背後的劇本將要背下來

管理员

到底是解離or刑偵?

袁偉豪 ig story

管理员

丘梓謙 IG story

超级版主

內文的黃浩然應該是王浩信

(on.cc)
唔怕大細超!黎諾懿母親節陪外母:我媽咪明
05月09日(六) 20:30

藝人黎諾懿與高海寧(高Ling)出席無綫活動,問到母親節怎樣過?黎諾懿謂:「我依家拍緊《刑偵日記》,因為技術問題,聽日全個劇組都休息,咁我可以同外母慶祝,因為小朋友多,所以都會喺屋企食。(你煮?)工人煮,我執頭執尾,其他嘢等老婆搞,佢除咗係小春雞媽咪,都係佢媽咪個女嘛,都要有小小心意。(送乜畀太太?)送咗個仔畀佢囉喎!」他表示星期一先會與自己母親慶祝:「我媽咪明㗎喇,佢都希望個仔生活過得好啲,加上我有阿哥同細佬頂住母親節嗰日,星期一到番我,分開慶祝。」

談到正拍攝《刑》劇,黎諾懿表示:「開咗四日工,主演有黃浩然、姜皓文、惠英紅,好開心可以同一班咁犀利嘅演員一齊工作,戲入面我做一個亦正亦邪嘅高級警察角色。我主要同小紅姐及姜皓文做對手戲,之前我睇咗佢哋演出,真係嚇一嚇,氣場好勁,所以我喺造型上都要染白少少啲頭髮,拋一拋小紅姐。」

注册会员

黎諾懿透露正為新劇《刑偵日記》做準備,跟惠英紅、姜皓文(黑仔)等合作。他說︰「知道他們很犀利,我也特別染了白髮來配合劇中亦正亦邪的警察角色,希望造型可以嚇一嚇黑哥,拋一拋紅姐,令他們覺得我這個靚仔有料到。」

超级版主

(晴報)
【《刑事偵緝檔案V》開拍】吳沚默被主播誤報拍《愛回家》 新劇演變態女同志 向惠英紅學嘢
發佈時間: 2020/05/22

(節錄)
吳沚默接受《晴報》電話訪問,她表示一切是個美麗的誤會,當日受訪只是剛好路過《愛回家之開心速遞》的錄影廠,她說:「我之前都係客串過《愛回家》,不過依家為《刑事偵緝檔案V》開工,暫時未必有機會安排到我客串。」她表示近日正忙於為新劇開工,今次角色是一個有丁點心理變態的女同志,她說:「今次個劇人人都有少少心理病,我都未知應該點去演繹,努力做功課,劇入面同戴祖儀同惠英紅最多對手戲。」

沚默表示雖然只是開過一日工,但能夠欣賞到紅組的演出,實在感受到她的功力,她說:「佢真係好勁,因為佢角色都係心理病嘅人,我睇佢現場演繹,直情係震驚,唔好話偷師,有啲嘢真係未必學得到,不過真係希望同佢合作有火花,我又偷到少少師。」

超级版主

(on.cc)
黎諾懿減十磅谷胸肌 黃智雯麒麟臂油淋淋
05月26日(二) 23:30

王浩信、黃智雯和黎諾懿日前為新劇《刑偵日記》開工,三人為角色操肌,前兩位操到手瓜起