TVB 剧集情报社 - tvbfiles.com

搜索
8pm  愛.回家之開心速遞830pm  錦繡南哥   使徒行者3 (11/9)930pm  木棘証人
11廠: 愛.回家之開心速遞   12廠: 異搜店  我家無難事
13廠: 換命真相   15廠:
 合拍:兒科醫生
外判劇:智能愛AI人   金宵大廈2
邵氏:飛虎3壯志英雄
即將開拍:拳王 
楼主: admin

[完成拍攝] 《超能使者》拍攝跟蹤

超级版主

热心会员突出贡献优秀版主论坛元老

(星島即時娛樂)
【賭王離世】曾成功融入何家 陳山聰願賭王一路好走

曾與賭王何鴻燊三房千金何超雲拍拖的陳山聰,當年成功融入何家,今日他在電視城為新劇《超能使者》開工時,大方回應賭王死訊,山聰說:「大家都知道他是一代賭王,相信好多人都會覺得惋惜,希望這位一代賭王一路好走。(與何生相處有何難忘事?)這些不多說了!(會否慰問何家的人?)這段時間不要騷擾人吧!」語畢即入廠開工。

超级版主

(on.cc)
【激兇狠】唐詩詠辣手篤爆陳展鵬個鼻見紅
05月28日(四) 00:01

藝人陳展鵬、唐詩詠、陳山聰、林子善和劉穎鏇日前於深水埗為新劇《超能使者》拍攝外景,劇情講述詩詠指罵展鵬,而山聰亦與劇中女友劉穎鏇鬧交,結果各散東西。

拍攝期間,詩詠大聲喝罵展鵬,既篤他的頭,又扯他的衫,相當兇狠,指甲更刮損展鵬個鼻,堂當出血,記者笑指她休息一排,連聲音都特別雄厚時,詩詠說:「係呀,依家好夠中氣,練好咗個肺。」講到篤到展鵬個鼻出血,問陳太單文柔會否心痛?她笑謂:「對唔住阿嫂,唔覺意咋!要叫小豬比錫番爸爸。」穿上露腰衫的她明顯發福,她笑言:「休息半年冇嘢做,依家有跑步,又食多咗嘢,以前佢哋話我大食,依家仲大食,22吋嘅小蠻腰已經離我而去,要收一收先得。」

展鵬受訪時仍抹住鼻血,他打趣說:「個鼻生得高真係好麻煩,好易出事,我依家40歲行緊鼻運,可能血光之災畀詩詠破咗,之後拍動作戲應該好安全。」山聰的兒子快將出世,問他可有分享湊B經驗給他,展鵬說:「見佢今日都有啲忐忑咁,可能好緊張,好有我拍《唐人街》時嘅影子,小豬比都係嗰陣出世。」

此外,劇中山聰、劉穎鏇以不靈光廣東話說對白,劇中山聰是內地國家武術隊導師,身懷絕技,更有超力能,不過劉穎鏇的廣東話本身不靈光。山聰謂:「啲內地口音我練咗兩個幾月,老婆都有同我一齊對戲練,呢樣嘢仲大挑戰過拍打戲,因為啲音唔可以歪得太離譜,怕觀眾聽唔明。」劉穎鏇笑言:「本身我自己啲音都係唔正,不過之後要配合山聰,要再講歪啲,同佢有啲gag位。」講到她今次的造型既露腰又露腿,她表示劇情指她於深水埗成長,性格開放:「造型都爆爆地!(之後會仲激?)未知,我覺得呢個已經好激!」

而林子善於戲內飾演山聰哥哥,是一名健身教練,更是一名「舞男」,他說:「依家都keep緊個body,要再乾身啲,之後同山聰都有場着吊帶褲嘅跳舞戲,都幾好笑,(識唔識跳?)我以前做dancer㗎!喺disco都見人跳得多,冇問題。」

超级版主

超级版主

超级版主

超级版主

(on.cc)
拍出浴戲嗌凍!劉穎鏇自認保守唔鍾意晒線
05月30日(六)
19:55更新 19:17建立

藝人劉穎鏇(Tiffany)在電視城拍攝新劇《超能使者》,她表示昨日拍了一場打戲及出浴戲:「係我第一次拍出浴戲,有做足保護措施,我着住肉色Tube Top同埋有個大露背鏡頭。劇情講陳山聰睇到我沖涼,我用刀追打佢,大家都拍得好開心,拍出嚟個效果係認真得嚟有少少搞笑。不過拍嘅時候有啲凍,因為要噴濕個身拍攝。」提到日前生日,Tiffany稱首次生日在工作中度過,如果之後有時間,可能會跟緋聞男友胡㻗食飯補祝。

超级版主

(明報即時娛樂)
【超能使者】劉穎鏇毋懼疫情性感瞓街拍攝 張國強讚專業
2020年05月30日 (21:50)

劉穎鏇、張國強(KK)日前在大角咀街頭拍攝新劇《超能使者》,講述在劇中被強搶住所致淪落街頭的劉穎鏇,得張國強飾演的良心食店老闆幫忙解決食宿問題。劉穎鏇穿上一身露腰、曬腿的性感戲服,毋懼新冠肺炎疫情瞓街演出,獲張國強稱讚專業又捱得。

第一次瞓街的劉穎鏇受訪時笑言有點不習慣,幸好現場環境不算太難接受。她說︰「我最怕蛇蟲鼠蟻,幸好我躺在花槽邊,情況還可以。拍完這場戲,非常體會到露宿者的苦況。」

在美國長大的劉穎鏇自言是個乖孩子,從未離家出走,每次激嬲父母都會立即道歉或躲在房內。她回憶︰「有次爸爸鬧我,想趕我落車。我立即鎖住車門,死也不落車。美國地方大,我怕回不到家。」

超级版主

(星島即時娛樂)
視陳欣妍為結婚對象 37歲沈震軒係時候即結

沈震軒在電視城乘外景車到南生圍為新劇《一笑渡凡間》開工,他稱假期南生圍比彌敦道更多人,而且他超惹蚊,一定要做足防蚊措施。早前他拍攝武打場面不小心觸及左膝舊患,現時接受物理治療,剛巧他在另一部劇《超能使者》要戴義肢,戲言可先預演。至於女友陳欣妍可會心痛?他指女友經常提醒要小心,拍攝武打場面他已盡量錫身,始終年紀大不可不錫身。

超级版主

陳山聰V :日日都笑到肚痛
#超能使者 #文偉鴻作品 #高勇
03:18

陳國峰PennyV :比你 @陳山聰 影到,我無話可說
#超能使者

超级版主

陳山聰 :今晚笑到瞓著再瞓到笑醒,問Lee Dee 怕未
#Repost @jazz_boon with @get_repost
・・・
林子善話拍緊人形蜈蚣超能版喎!
#超能使者