TVB 剧集情报社 - tvbfiles.com

搜索
8pm  愛.回家之開心速遞830pm  錦繡南哥   使徒行者3 (11/9)930pm  木棘証人
11廠: 愛.回家之開心速遞   12廠: 異搜店  我家無難事
13廠: 換命真相   15廠:
 合拍:兒科醫生
外判劇:智能愛AI人   金宵大廈2
邵氏:飛虎3壯志英雄
即將開拍:拳王 
楼主: admin

[完成拍攝] 《超能使者》拍攝跟蹤

管理员

突出贡献优秀版主荣誉管理论坛元老

超级版主

热心会员突出贡献优秀版主论坛元老

(on.cc)
同陳展鵬親熱有阻滯 劉佩玥讚馬國明好仔
05月17日(日) 18:31

藝人劉佩玥(Moon)於電視城為無綫新劇《超能使者》開工,笑指另一套演出的劇集《七公主》亦同時開拍,幸好兩劇監製安排得非常妥當,未有出現搶人情況,她說:「對上一之疊劇係《城寨英雄》同《實習天使》,不過我出名頂得住。(冇時間瞓?)都ok,如果唔夠時間就喺架車瞓,呢排都唔揸車,慳番油錢。(沖涼有冇時間?)有,返屋企第一件事係沖涼,起身又沖,要保護自己同家人。(疫情有冇令你有焦慮症?)又冇喎!」

談到劇中與陳展鵬演夫婦,又與郭子豪有感情線,問到與展鵬可有親熱戲?她說:「次次都係畀人斬斷咗!」對於有份演出的《降魔的2.0》,日前播出一場她露肩「色誘」馬國明,還欲捉住對方手摸其胸部,Moon對此表示:「馬國明好好、係得把聲,拍嗰時佢縮手縮得快過我,好識保護身邊人嘅。」

管理员

黃庭鋒 IG STORY

超级版主

張國強kkV :
#超能使者# 能得監制Jess第六次賞識再合作,感恩,可以和幕前一班好拍檔再並肩作戰,心中無比興奮外更有期待,劇透,他們有超能,我只有本能...冀願,開工大吉,事事如意

超级版主

有機會簽星夢 陳展鵬終身賣身畀無綫
05月18日(一) 16:30

無綫視帝陳展鵬在將軍澳電視城為新劇《超能使者》拜神,講到他有意簽唱片公司圓歌手夢?他說:「有兩間唱片公司傾緊,交咗畀公司經理人去處理。當年出道嘅時候係想做歌手,有錄過歌但係冇出碟就同唱片公司解約。(遺憾?)唔止遺憾,直情係失望,好開心近年公司畀咗好多機會唱主題曲,令我重拾信心,希望自己有新突破。(唱片公司重金禮聘?)呢啲就要問經理人。(簽唱片公司條件同TVB續約?)唔會,同TVB嘅約仲有一段時間,同公司關係良好,我簽到退休㗎喇,好似修哥(胡楓)咁幾好。(會唔會簽星夢?)都有機會,最緊要大家方向適合。」

陳展鵬展鵬表示為新劇開工兩星期,慶幸疫情期間多見女兒,希望女兒不要忘記他,他笑:「好開心個女依家能夠穩定咁叫爸爸、媽媽,唔會亂咗性別。」

超级版主

(on.cc)
「阿一」慘死 陳山聰搵定監製開多套
05月18日(一) 16:33

無綫新劇《超能使者》演員陳山聰與劉穎鏇(Tiffany)在將軍澳電視城為劇集拜神,兩人劇中飾演一對,穿上緊身衫的陳山聰流汗濕晒,他笑說:「我畀個『心心』Tiffany吖嘛。」陳山聰透露劇本上二人暫時未有談情戲,劇中是歡喜冤家,他笑說:「監製初時話呢套劇係輕鬆、溫情劇,我以為終於唔使打啦,但係原來成套劇淨係得我同Tiffany打。上次拍《大步走》佢做我個女,我已經話下次就做我個女朋友,點知開口中,再下次同Tiffany合作佢就做我阿媽。」他又笑謂終於可以飛起姚子羚,不用再和她拍檔。

講到在《十八年後的終極告白》中飾演「阿一」的陳山聰慘死,網民戥唔抵希望開續集,他說:「我都睇到好多網友、朋友話睇到喊,睇到大家有咁嘅反應我覺得自己真係『抵死』。我同譚俊彥都同監製提議再拍多部另類劇,希望下年可以成事。」

劉穎鏇劇中飾演飛女,造型相當小背心襯熱褲,相當火辣出位,她說:「今次個造型好癲,令到我好容易投入角色,但係啲衫太fit,就要忍口唔食嘢去減磅。」

超级版主

(on.cc)
唔覺陳凱琳有咗 唐詩詠揭盅7月神秘禮物
05月18日(一) 16:49

「視后」唐詩詠在將軍澳電視城為新劇《超能使者》拜神,她笑指劇中有不少動作戲,但卻是不停被人打,她笑說:「被打都好考反應,因拍攝唔會真打,所以反應好重要,依家努力練習緊。(擔心被打傷?)拍動作戲無論被人打、打人都好容易受傷,所以為咗拍動作戲都加多咗份保險。」

唐詩詠在母情節預告7月會送神秘禮物送給亡母,她再強調並不是結婚,只是參與慈善工作,詳情稍後再透露。

講到有傳鄭嘉穎再做老竇,她則驚訝說:「係咩?講咗嗱?我唔知道,唔會有啦,有冇咁快?上次出席Grace(陳凱琳)嘅護膚品記招,見佢仲好纖瘦,仲着住高踭鞋,所以唔覺得佢有咗。不過我都想佢哋快啲有,知阿哥鍾意喜歡囡,希望快啲湊成個『好』字,我會叫阿哥努力。」

超级版主

(on.cc)
鄭嘉穎再做爸爸?林子善:知佢喺屋企「孵蛋」
05月18日(一) 16:58

藝人林子善在將軍澳電視城為新劇《超能使者》拜神,他透露劇中有性感到爆的造型,因此要不斷操肌,他笑說:「嗰件衫應該喺TVB未見過咁性感,着起嚟超激凸。」

對於有好友鄭嘉穎再做老竇?他說:「未收到風,新年拜年後已經冇見過面,只係知佢喺屋企『孵蛋』,佢都好少覆電話群組,依家全職湊仔,大家以前成日覺得佢黑臉,做咗老竇變得好慈祥。」

超级版主

陳山聰 :兄弟姊妹我哋又嚟喇。「超能使者」開鏡大吉,祈求拍攝順順利利、開開心心、健健康康
#超能使者 #文偉鴻作品 #高勇 #不一様的角色

管理员

TVB Weekly:#超能使者# 街頭英雄 異能救街坊