TVB 剧集情报社 - tvbfiles.com

搜索
8pm  愛.回家之開心速遞830pm  錦繡南哥930pm  木棘証人(10/19)
11廠: 愛.回家之開心速遞   12廠: 異搜店  我家無難事
13廠: 換命真相   15廠:
 合拍:兒科醫生
外判劇:智能愛AI人   金宵大廈2
邵氏:飛虎3壯志英雄
即將開拍:拳王 
楼主: admin

[播映完毕] 『那些我愛過的人』拍攝跟蹤

超级版主

热心会员突出贡献优秀版主论坛元老

(on.cc)
【勁懸疑】黃嘉樂為妹復仇愛上黃翠如
2019年01月15日(二) 06:15

藝人黃翠如、林文龍及黃嘉樂現時正忙於拍攝無綫劇集《致所有愛過的人》,劇中演員包括陳自瑤、連詩雅等,劇集題材與人生、情感有關。此劇之後亦會跟其他網站同步播出。而黃嘉樂於劇中飾演王卓淇哥哥,之後他更喜歡了翠如,而由於卓淇於交通意外中去世,所以翠如以為嘉樂前來報復,當中帶有不少懸疑成分。至於翠如則與文龍有感情線,二人已拍了不少外景場口呢!

超级版主

(on.cc)
傳授生B秘笈?林文龍笑黃翠如識撈朋友多
2019年02月13日(三) 15:34

藝人林文龍、黃翠如、黃嘉樂及連詩雅等,下午於屯門出席無綫新劇《致所有愛過的人》開鏡拜神,場面熱鬧。

文龍被劇組尊稱為「龍爺」,他卻笑謂無論戲裏戲外,自己都負責服侍「蕭太」翠如。二人孖住受訪,談到首次以人妻身份派利是,翠如謂:「好多人恭喜我,好多朋友好似洪永城及農夫咁,專程揸車嚟攞利是,話攞個luck,陸永帶埋囡囡嚟玩天光,小朋友開心過大人。(開咗幾多人派對?)由年卅晚至初四。啲利是係佢(蕭正楠)封嘅,我就負責煎糕,由煎得唔好,到依家煎到要讚自己。」文龍即笑謂:「佢派利是派得唔暢快,派嚟派去都係面嗰啲咋。」

當被問到是否準備「三年抱兩」,翠如笑謂今次劇內自己有女兒。記者叫文龍「過兩招」給翠如「追B」,他答:「我唔識,自然規律嚟喎。如果你要『做功課』實就你,做完訪問你即走都得!」文龍又表示有去拜年:「不過冇翠如咁多朋友,依家連曹永廉都過埋檔喇。(你都去佢屋企拜年囉。)唔得,日日百幾二百人,去到村口冇邀請卡入唔到去嘅。」

翠如笑指整個劇組都以「龍爺」為首,文龍聞言即說:「睇我嗰日放飯食西定食中餐呀?雖然你喺無綫唔係做咗好耐,但怪唔得你咁掂啦。」

超级版主

(on.cc)
唔同王浩信過情人節 陳自瑤避談夫妻事
2019年02月13日(三) 15:48

藝人陳自瑤(Yoyo)於新劇《致所有愛過的人》內與黃翠如及連詩雅扮演姐妹,她笑言角色性格多變:「今次係事業型享樂主義者,冇固定伴侶,鍾意溝仔之餘又好優雅。本來同連詩雅男友馬貫東有段感情,我又鍾意林文龍,但佢心儀翠如,都幾複雜。」

談到今個農曆年,她表示有陪家人,不過明天情人節要開工,不會與老公王浩信特別慶祝。當問到準備禮物時,本來已支吾以對的她表示:「今日不如講番工作啦!我哋兩個都開緊劇、冇時間,本來我仲疊住兩套劇,依家一套殺青先好啲,呢套都要拍到3月尾。」

超级版主

(hk01)
【致所有愛過的人】林文龍「逼」女兒請假去旅行:我係曳嘅老竇!
撰文:趙允琳
最後更新日期:2019-02-14 10:23

林文龍今日(13日)出席新劇《致所有愛過的人》拜神儀式,在劇中飾演泰拳會老闆的他特意密集訓練兩個月減磅操大隻,平時做開運動的文龍都表示有點兒吃力:「始終唔係入健身房操,今次真係要操返啲肌肉出嚟,唔應該要有嘅肉又要cut咗佢!」他笑言自己已經盡力,而且又不用像健美先生般大隻,成果都「見得下人」。

由於農曆新年只有短短三日假期,文龍表示早已在一月尾帶家人去日本和馬來西亞旅行,並第一次帶女兒在外地過生日:「等佢喺異地過下生日開心啲囉,佢生日係學校返緊學,其實正常嚟講係唔得嘅,提早咗少少攞假,唉,我都係曳嘅老竇嚟!」

明天就是情人節,文龍有沒有準備驚喜給太太郭可盈?他直言已經想不到新的驚喜:「我都盡我能力keep住畀㗎喇,人係唔可以自滿嘅,我都不斷要求自己進步中,曾經有啲日子太太覺得好sweet嘅,希望我之後有進步可以再畀多啲sweet嘅樣出嚟喇!」

超级版主

(hk01)
【致所有愛過的人】連詩雅獻劇螢幕初吻 馬貫東盼甩「博士」影子
撰文:趙允琳
最後更新日期:2019-02-14 11:30

TVB新劇《致所有愛過的人》劇組昨日(13日)舉行拜神儀式,在劇中飾演醫生情侶的連詩雅(Shiga)和馬貫東的對白難免有很多專業名詞,不過Shiga笑稱由於自己是婦科醫生,比起專科醫生的馬貫東要講的專業名詞少很多:「我好戥佢(貫東)辛苦,佢好犀利,因為佢每一次都可以背晒所有醫學名稱,叻!」

雖然Shiga曾經在《使徒行者2》演出過,不過由於戲份實在太少,她稱只可以當作客串,而這部就真的是自己的第一部劇,既緊張又興奮:「真係第一部劇有感情線,又獻出咗電視劇嘅螢幕初吻,哈哈!」貫東聽完都嚇了一嚇:「咦,我都係螢幕初吻嚟,不過之前都試過有感情線。」

馬貫東在《開心速遞》中以「秦博思」一角與「Mandy」之間的感情線深受觀眾喜愛,不過他希望觀眾能夠暫時忘記他的「舊戀情」:「我希望可以喺呢套劇觀眾可以放低博士同Mandy嘅感情線先,用一個新嘅角度睇我同Shiga呢段關係。」

超级版主

超级版主

超级版主

李任燊KyleV :
最近拍摄密锣紧鼓,终于给大家看看日前开镜 #TVB##致所有爱过的人# 电视剧拍摄密度很高,还有多位好对手,把握机会体验不同戏种,寻求更多突破
谢谢给我一个很有意思的角色
#莫宇谦#

超级版主

(on.cc)
上完床生變熟!黃翠如林文龍拍拖歎雪糕
2019年02月21日(四) 23:46

藝人黃翠如與林文龍日前現身中環「拍拖」,文龍自掏腰包請食雪榚。飾演情侶的兩人透露戲中除了拖手及擁抱等指定動作外,劇集開拍之初便要演床戲,認真火辣!

無綫新劇《致所有愛過的人》日前到中環街頭取景,拍攝翠如與文龍甜蜜拍拖的戲份,吸引不少途人圍觀。期間,心情大靚的文龍「萬歲」,請全組工作人員歎雪糕,難怪翠如笑說:「有龍爺(林文龍)嘅地方,我哋一定有口福。(佢成日請食嘢?)好犀利啊!去餐廳攞個Menu就任叫!」難怪兩人指接拍此劇開心之餘,台前幕後亦很團結。

蕭正楠呆坐等收工
雖然首次合作,但兩人已相當熟落,文龍搞笑地頻叫翠如做「蕭Auntie」,搞到她哭笑不得!由於劇中飾演情侶,當中不乏相擁及拖手戲份,但兩人原來在開鏡之初已拍攝床戲,文龍說:「開工幾日就拍!好彩嗰時唔係咁熟,太熟反而難演,拍完嗰場戲我哋就開始熟喇!(覺得翠如呢位拍檔點?)好有主見囉!」問到另一半可有探班「監場」,翠如大方「放閃」說:「早排佢(老公蕭正楠)都有送我去屯門藍地拍外景,佢就坐喺車等我收工,然後一齊去食飯睇戲!」文龍則表示每次外景都路途遙遠:「我都差啲迷路,我老婆點會出現吖!」

劇集還有個多月才煞科,不少重頭撞車戲仍未拍攝,翠如說:「個古仔係由撞車引起嘅,開場同結尾都係嚴重撞車戲,龍爺會攞佢啲名車出嚟協助參與拍攝!」談到今次有不少新演員包括蘇皓兒及李任燊等加入,文龍坦言有火花:「佢哋好似白紙一張,畀到自然嘅感覺,大家有新火花,都係開心嘅。」

超级版主