TVB 剧集情报社 - tvbfiles.com

搜索
8pm  愛.回家之開心速遞830pm  錦繡南哥930pm  木棘証人(10/19)
11廠: 愛.回家之開心速遞   12廠: 異搜店  我家無難事
13廠: 換命真相   15廠:
 合拍:兒科醫生
外判劇:智能愛AI人   金宵大廈2
邵氏:飛虎3壯志英雄
即將開拍:拳王 
楼主: admin

[播映完毕] 『降魔的2.0 』拍攝跟蹤

超级版主

热心会员突出贡献优秀版主论坛元老

(on.cc)
拍《降魔的2.0》!胡鴻鈞唔再做石敢當
2018年12月22日(六) 16:00

歌手胡鴻鈞出席聖誕活動,表示聖誕要在工作中度過:「依家唔使做嘢就會想陪多啲屋企人,因為我家姐喺澳洲返咗嚟。(有冇朋友約你玩呀?)有呀,有約開party。(有冇許廷鏗份?)一定有,年年都會一齊同其他朋友慶祝。」講到工作,他透露一月中將開拍《降魔的2.0》,近日試了造型,透露不再做「石敢當」:「會做同馬國明好細個就稱兄道弟嘅朋友豪仔,但佢細個已經死咗,我會做佢嘅靈魂,今次又唔係人。」問到可有信心又可以憑角色人氣急升?他謂:「冇諗呢啲,我可以控制到嘅就係做好角色。」

冇得再露肉
講到他之前在《降魔的》要露股,問今次可又要露肉?他笑言:「今次冇㗎喇,驚嚇親大家,上次已經夠啦。(但粉絲想睇?)呢啲叫欲擒故縱,唔可以成日滿足佢哋,要留啲遐想畀佢哋。」問試造型可有見到桃色新聞纏身的黃子恆?他謂:「冇呀,因為分批試,今次佢都係繼續做嗰個角色,嗰隻魔。」而講到之前在樂壇頒獎禮攞到歌曲獎,問對其他頒獎禮可有信心?他表示:「信心唔會冇嘅,但都係平常心,做咗作品大家鍾意就好開心。」

超级版主

超级版主

(on.cc)
黃智雯爆C君係鹹濕鬼 馬國明揸的溝女
2019年01月03日(四) 14:42

藝人馬國明與黃智雯出席新劇《降魔的2.0》(暫名)造型記者會,馬國明表示角色延續上一輯,因為還有很多情節未交代。問與智雯在劇中會否開花結果?他坦言:「上次就冇,今年應該會啩,不過今輯安排多咗個Zoie(譚凱琪)畀我,估唔到的士佬咁多靚女埋身,以後撈唔到演員就去揸的士車靚女。」

至於黃智雯稱今輯比之前不同:「上一輯比較沉重,今集會多咗喜劇感,因為我多咗個拍檔C君,佢有個癖好鍾意偷睇人哋裙㡳,係鹹濕鬼,而且我今輯會多咗超能力會幫馬國明降魔。」

超级版主

(on.cc)
2019願望達成 鄧佩儀同胡鴻鈞談情騷長腿
2019年01月03日(四) 15:59

藝人鄧佩儀(Gloria)以短裙上陣現身新劇《降魔的2.0》(暫名)造型記者會,她是新加入的角色,有份降魔,能夠加入《降魔的》陣容感到非常開心:「當時套劇好受歡迎,我接受訪問時,有人問我套劇之中最想同邊個合作,我話想同胡鴻鈞,估唔到真係有機會合作,仲係同佢有感情線,我個願望喺2019年實現咗。」問角色造型會否很性感?Gloria稱會比較特別,平時清純,降魔時會有另一個感覺,健康性感,會騷長腿。

超级版主

(HK01)
【降魔的2.0】馬明繼續做的士佬 有為「復活」些粉龍貓冇得留低
撰文:冼燕珊
最後更新日期:2019-01-04 18:53

自宣布開拍《降魔的2.0》,不少網友都期待除了新角色外,亦希望舊人可以復活,相信今日的造型記者會可以滿足大家願望,因為部份舊角色,將會以另一個身份回歸,就連第一集的Final Boss展明(黃子恆飾)都會再現,更會同佩玲(林凱恩飾)生的魔童合力大戰馬季,至於其他角色分布如下:

啤啤死後情況
啤啤(劉佩玥飾)上次不幸身亡,今集以靈體狀態出現,雖然啤啤已死,但她會延續小馬傾慕者的身份,繼續守護他,繼續做「女兵」。

TVB的Universe
蔣志光上集一人分飾4個角色,除了「有為」之外,分別是「葉學明」、「祁仁」和「艾鐵文」,都是他在TVB曾飾演過的角色。有為在上集已死,今集他以網友艾鐵文的身分回歸,他是《鬼同你OT》中一個發明靈體探測器的偽科學家,編審說:「呢個係TVB嘅universe (宇宙),借用其他劇集嘅角色,想做一個新嘗試。」,除了角色亂入,編審大爆艾鐵文和心姐會有一個「三日兩夜」情節,OMG,唔知心姐有冇性感演出呢?監製說:「陽光與海灘都有,大家留意吓啦!」

展明的後裔
上集爆起的石敢當(胡鴻鈞飾),今日在造型記者會上,沒有透露太多劇情,他只說了:「豪仔係以靈體身份返嚟。」,至於上集的Final Boss展明(黃子恆飾)將會再度出現,因為第一輯他和張佩玲(林凱恩飾)一夜情之後,懷有身孕,由於當時展明已有魔性,所以這會是一個魔胎,但監製及編審保留神秘,有理由相信展明和魔胎將會合力對抗馬季,以馬季繼續做的士佬兼開始捉鬼,而同馬季一齊捉鬼的,有勞斯(麥景程飾)萊斯(鄧佩儀飾),他們真的會駕駛勞斯萊斯來捉鬼,同馬季有強烈反差,而馬季亦會陷入三角戀,譚凱琪將會同黃智雯爭,但監製爆馬季會遇到強勁情敵,就係C君,他會力追黃智雯,這個情敵好「強」喎......

超级版主

超级版主

超级版主

超级版主

(on.cc)
石敢當變做豪仔 胡鴻鈞唔使喪拍沖涼戲
2019年01月09日(三) 01:13

無綫藝人胡鴻鈞即將投入新劇《降魔的2.0》的拍攝工作。今次他將由上集Cool爆的石敢當,「變身」成男主角馬國明兒時好友豪仔,無論造型及演繹上都有很大差距:「石敢當純情啲,演豪仔就要亦正亦邪,角色較立體,所以要花上多少少功夫。至於造型上會以黑色型格為主,起碼唔會成日拍沖涼戲,搞到觀眾眼睛受罪!」目前研究劇本已發覺不少內心戲,難怪他謂今次可算是考牌作。至於大家對該劇期待不已,胡鴻鈞漏口風或許會於年底推出,能否承接上集同樣成為台慶劇,他回答說:「梗係希望啦!」

超级版主

23/01/2019開拍