TVB 剧集情报社 - tvbfiles.com

搜索
8pm  愛.回家之開心速遞830pm  燕雲台  愛美麗狂想曲 (2/15)930pm  堅離地愛堅離地 
11廠: 愛.回家之開心速遞   12廠:白色強人2
13廠:拳王  
 合拍:把關者們  十月初五的月光
外判劇:
邵氏:
即將開拍:黯夜守護者 
楼主: lily123

《流行經典50年》相關報導

金牌会员

最佳新人

Singtao

【心花怒放】韓妹Look獲讚激似陳慧琳 鄧佩儀由演戲跳進錄音室

鄧佩儀昨晚以韓妹Look在《流行經典50年》登場,喜獲稱讚似女神陳慧琳,令她心花怒放!她為了跳唱《隆重登場》而練舞兩日,幸表演時沒有甩漏。

喜歡唱歌嘅鄧佩儀透露,最近在社交網站自彈自唱慰勞Fans外,還跟譚嘉儀組合,入錄音室錄唱《告白氣球》,首次入錄音室大感不習慣,連戴住耳筒唱歌都成問題。

金牌会员

最佳新人

Singtao

【新冠肺炎】聖誕登台全部取消 薛家燕唔敢計算損失怕影響心情

薛家燕、鄧佩儀及麥秋成等昨晚錄影TVB節目《流行經典50年》,家燕姐受訪時用噴霧先消毒,笑言做足防疫,咁樣人哋唔會避之則吉。談到「跳舞群組」集體染疫,她表示有看過相關短片,但未必是在港拍攝,也可能是舊片翻炒,認為跳舞是良好運動,「我同胡楓咁精靈活潑,都係靠跳舞鍛鍊腦筋,但我認為喺疫情下跳舞都要戴返口罩,保障自己及其他人。」

家燕姐又謂已聘請清潔公司到其她的藝術中心進行大消毒,今個星期起亦將面授課堂改為網上授課,確保學生安全!她承認因疫情反覆,聖誕節到內地及外地登台的工作已取消,不敢計算損失怕影響心情,望農曆年再有機會搵真銀。

金牌会员

最佳新人

Topick

【母子情深】黃建東媽媽熱愛跳社交舞 東東大膽問母親:收埋幾多小鮮肉陪跳舞

「跳舞群組」逾百人染疫,當中涉及都是中年或以上女士。黃建東(Derek)的媽媽黃葉慧茵(Diane)也喜歡跳社交舞,同時也是跳舞導師。

年過60的Diane保養得宜,更持英國皇家舞蹈教師協會導師文憑,曾與黃建東一同上《流行經典50年》共舞獲大讚。而一向喜歡開玩笑的東東竟連媽媽也不放過,在個人社交平台發文寫道:

我問阿媽佢靜雞雞收埋咗幾多個小鮮肉陪佢跳舞,
同埋係咪成日去嗰啲 dance club度wet,
佢話佢一次都冇去過,
同埋從來都冇試過有後生仔 dance partner。
佢次次教完跳舞落堂就走冇下文,
我話 what???!!!

金牌会员

最佳新人

(綜藝)

日期: 1/12/2020
活動: 『流行經典50年』錄影探班
嘉賓: 薛家燕、曹永廉、鄭俊弘、譚嘉儀、
          陳欣健、Joe Junior、蘇姍、賈思樂、
          姚子羚、姜麗文。
時間: 19:00
地點:

版主

活跃会员推广达人优秀版主

(on.cc)
【激性感】自認開放!姜麗文中空露波邊 唔使問未婚夫
12月01日(二) 20:36

呢身中空露波邊打扮,個個都話性感!
藝人姜麗文為無綫節目《流行經典50年》錄影,她以中空裝露波邊上陣,非常性感,她笑言大家覺得她打扮性感,但她覺得是時尚,因為裙子跟聖誕感覺配合所以才穿着。問到要否問准未婚夫?她坦言:「會send張相畀佢睇,但結果都係由我決定,不過我哋都係外國返嚟,所以覺得呢啲係fashion。(佢嘅尺度比你大?)係相反,因為我係加拿大,所以比較開放啲。(未婚夫對你件衫有咩評價?)佢話『你好靚,我話我知道。』(佢會唔會對你嘅打扮say no?)佢有時會話使唔使加番件外套,我話好,不過佢都明白我係藝人上台有時要性感。」

自認外國返嚟開放,不過未婚夫相對較保守。

側面多角度任睇!

仲有腳睇!
爸爸從不催婚生B 「思想好open」
姜麗文原定今年2月拉埋天窗,但因疫情而延期,她稱暫時不會再計劃:「睇吓個世界點先,等下年再算。(係咪已過結婚生活?)我哋拍拖9個月已經同居,依家差不多一齊4年,但從來冇鬧過交,因為我哋都好直接,有問題會即時講,大家好夾。(有冇計劃幾時生BB?)本來有,但因為疫情所以就遲啲先,我哋唔趕,但我好想爸爸(秦沛)抱孫,我好渴望見到呢個畫面,爸爸好鍾意小朋友,我有時諗起個畫面都會眼濕濕。(爸爸有冇催你生?)冇,佢唔會講,佢思想好open,佢話生小朋友係你嘅決定,唔好用我做借口。我屋企人最好係唔會催生BB同催婚。我自己就想順其自然,拍完《白色強人II》慢慢再諗結婚同生BB,2021年再講。」

版主

活跃会员推广达人优秀版主

(on.cc)
遇猛男唔熟唔摸 姚子羚愛玩張振朗排朱古力

藝人姚子羚擔任《流行經典50年》嘉賓,獻唱范曉萱的《雪人》,她說:「上次已經想唱呢首歌,但主題唔啱,呢首歌係登台歌,不過唔多機會唱,因為係有少少傷感嘅聖誕歌。」

現正忙於拍攝新劇《拳王》的姚子羚,之前錄影廠暫停拍攝,現以拍外景為主。問將實行2人禁聚令會否對拍外景有影響?她說:「公司會有安排,有啲外景都會喺公司入面拍,嚟緊會拍兩星期擂台戲,會喺廠入面拍。」
問會否睇大隻仔睇到厭?她說:「唔會,佢哋好畀心機操練。張振朗之前拉高件衫曬太陽,我都有摸佢嗰排朱古力,玩佢嘅腹肌。因為我同朱敏瀚冇咁熟唔敢亂摸,大家都好大隻。(黎耀祥呢?)我唔敢亂篤,因為祥嫂喺度,有一日我問准祥嫂,篤咗祥仔一吓胸肌,係有料到,嚟緊拍攝時,佢哋會再操得大隻啲,我好開心,到時會再摸吓,拍攝擂台戲當日,公司都會安排影相,我會拉住啲猛男合照。」

金牌会员

最佳新人

Mingpao

拳王|黎耀祥張振朗騷肌上陣 姚子羚嗌開心:我有得睇有得摸 (23:18)

姚子羚今晚有份錄影節目《流行經典50年》,她揀選獻唱登台時的「飲歌」、范曉萱的歌曲《雪人》,但因已很久沒唱,故近日趁拍劇空檔練歌。由於本港第4波疫情嚴峻,政府宣布收緊防疫措施,子羚透露主演劇集《拳王》也配合抗疫而暫停廠景拍攝,只維持拍外景,估計劇組會因應疫情作變動,將外景改回公司取景。

提到劇中拍檔張振朗和黎耀祥騷肌上陣,子羚知道他們將要拍兩星期擂台打鬥戲,比較辛苦,自己開工最開心,因有得睇有得摸,「我跟張振朗好熟,見他除衫就會㩒他的腹肌,玩他排朱古力。祥哥都練了胸肌,有次阿嫂陪住開工,我問准阿嫂之後,都摸過祥哥一下,發現他的胸肌都幾有料到」。她笑言趁兩人身形處於最佳狀態,稍後「集郵」影合照留念。

金牌会员

最佳新人

Mingpao

婚禮延期|姜麗文認與未婚夫同居 心急生B想爸爸秦沛抱孫 (22:22)

姜麗文今晚大玩透視誘惑、性感錄影節目《流行經典50年》,她稱衣著打扮有自主權,未婚夫不會管束,「可能大家都是鬼妹鬼仔,我在加拿大成長,未婚夫在英國長大,性感尺度較寬鬆。我們會從時尚角度睇衣著,他今日都讚我beautiful,我回應他『I know』,哈哈哈」。

姜麗文原定今年2月2日行禮,但婚前5日因疫情叫停,現在會暫停婚禮計劃,明年視乎情況再決定。不過,姜麗文直認已跟未婚夫同居,展開婚姻生活,「我們拍拖9個月已同住,至今4年感情都好好,我們好夾,沒有鬧過交,大家相處好直接」。她自爆心急生B,期待見到爸爸秦沛抱孫的畫面,現在因疫情推遲想法,唯有先集中精神完成劇集《白色強人II》拍攝。

金牌会员

最佳新人

HK01

疫情拖延婚期 準人妻姜麗文:今年決定唔搞!

姜麗文(Lesley)周二(1/12)現身電視城出席無綫音樂節目《流行經典五十年》錄影。Lesley原本計劃今年2月與圈外工程師男友Pakho拉埋天窗,但因疫情關係,婚事被逼一拖再拖,「今年我哋決定唔搞,因為疫情好反覆,唯有等到明年再睇下疫情點先再決定。好在爸爸冇催婚,不過自己就好想快啲生B,因為好想見到爸爸抱孫嗰個樣,諗起個情景都覺得好溫馨。」

金牌会员

最佳新人

HK01

疫情影響商演叫停 姚子羚:自己都要慳住使!

姚子羚周二(12月1日)現身將軍澳電視城出席無綫音樂節目《流行經典五十年》錄影。提到疫情確診人數不斷攀升,子羚透露手頭上部分商演活動都被迫叫停,「過往臨近聖誕節呢段時間,都會有好多商場騷,咁所以希望疫情可以快啲過去。雖然少咗收入,但自己都會慳住使,如有必要用到嘅,都會去用嘅。不過其實都真係無乜地方可以使到錢,因為我會忍手唔上網買嘢!」