TVB 剧集情报社 - tvbfiles.com

搜索
8pm  愛.回家之開心速遞830pm  燕雲台  愛美麗狂想曲 (2/15)930pm  堅離地愛堅離地 
11廠: 愛.回家之開心速遞   12廠:白色強人2
13廠:拳王  
 合拍:把關者們  十月初五的月光
外判劇:
邵氏:
即將開拍:黯夜守護者 
楼主: lily123

[活动预告] 萬千星輝頒獎典禮 2021年1月10日舉行

禁止发言

最佳新人

版主

活跃会员推广达人优秀版主

(on.cc)
12項提名!張振朗冇信心爭視帝:睇好黎耀祥王浩信

藝人張振朗今日現身劇集《踩過界II》宣傳活動,該劇在《萬千星輝頒獎典禮2020》中共有12個提名,他因拍攝劇集《拳王》而缺席昨日的頒獎禮記招,但現場不少藝人都有提起他,他表示:「我要多謝佢哋,知道賴慰玲、蔡思貝同祥哥(黎耀祥)都有提起我。我都好希望佢哋可以攞獎,佢哋拍劇都好辛苦,係大家互相支持大家,每個演出大家都好畀心機。」他笑言自己今年真正破地獄,年尾還有劇集《堅離地愛堅離地》推出:「希望觀眾唔好睇到厭,今年已經係第5部劇播出,其實一次過播晒都驚。疫情下好多估唔到嘅事發生,個個留喺屋企,我又有咁多劇出街,多咗人睇到我。」

他在「最受歡迎電視拍檔」中有2個提名,他坦言一邊是好兄弟,一邊是好姊妹,也不知如何選擇,對於賴慰玲稱跟他在《反黑路人甲》的情侶角色反而未有提名「電視拍檔」而感遺憾,他亦表認同:「我同佢個演出好多人鍾意,不過唔緊要,我哋做演員控制唔到,自己喺呢個獎有2個提名已經好開心,大家記得已經足夠。記得我演出過嘅劇已經好足夠。」他亦有提名視帝及最喜愛角色,問到信心,他坦言:「唔使諗,冇可能,我睇好祥哥同埋王浩信,佢哋係視帝級人馬,我仲要浸淫吓。(頒獎禮當晚只係做觀眾? )真係無所謂,我做觀眾負責拍吓手。」

另外,他透露最近正拍攝《拳王》的擂台戲,12日戲中他佔了9日,打戲連場,其中一場更拍到跪低:「我尋日嘅對手係一位拳手,佢會打我一下個肚,佢已經唔係真打同留咗力,我要對住個鏡頭扮冇嘢咁,正式拍攝時,佢一打就真係『入咗』,我都以為頂得住想演埋先,但演唔到成個人跪低。(對方無留力? )佢已經留咗力,如果冇留力真係打到胃都甩。試戲時冇事、武指仲叫佢大力少少,因為想真實啲。」

版主

(on.cc)
佘詩曼隔空加持投票 高海寧獲睇好奪視后

現時於內地搵銀的高海寧今年憑劇集《反黑路人甲》角逐今年台慶「視后」,她今年有多劇播放,於內地人氣亦急升,難怪她開心得於社交網留言:「今年的成績單,愈努力愈幸運。」點知留言一出,佘詩曼突然空降為她「加持」,阿佘於留言:「在別人的眼中,我不知道,但在我的心目中,你是最好的,我投你。」

得到阿佘神聖的一票,她回覆:「Wow!多謝你呀!偶像!有你呢句,我已經當自己贏咗!」真係贏到開巷啦!她接受東網訪問說:「好開心呀! 《反黑》提名咗視后同『最受歡迎電視女角色』(頒獎禮當晚會否返嚟參與?)到時我會返嚟嘅,會同浩信一齊做完嘢返香港,今年係我好特別嘅一年,有咁多劇可以同大家見面,希望大家投我一票啦!」說到有阿佘「加持」是否打了強心針?她說:「多謝阿佘,其實咁多年嚟佢都好鼓勵我,畀好大信心我,佢咁樣講我已經當自己贏咗,得到佢認可真係好開心。」

而她與內地劇集《三十而已》拍檔馬志威於北京再聚首,二人拖手合照,相當開心。

版主

(明報)
拍劇被真正拳手打到跪低 張振朗看好黎耀祥王浩信膺視帝

張振朗於「萬千星輝頒獎典禮2020」獲4項提名,他憑《反黑路人甲》競逐「最佳男主角」和「最受歡迎電視男角色」,不過他表示沒信心勝出,「視帝我看好黎耀祥和王浩信,我不是視帝級人馬,浸淫一下先。最受歡迎電視男角色,有林峯入圍,我遲吓先啦,希望有個拍檔獎」。談到賴慰玲未能憑《反》劇與他角逐拍檔獎感到遺憾,振朗也覺得有點遺憾,他說:「很多事情控制不到,但很多人喜歡我們這一對已足夠。」

他主演的《堅尼地對堅尼地》即將播放,但他只希望不要被觀眾看厭,《堅》劇是他今年第5齣劇,他說:「拍的劇今年一次過出晒,希望大家喜歡我的作品。」

由於昨天公布入圍名單時,振朗因拍新劇《拳王》而缺席。說到《拳王》,他表示日前與真正拳手對打,對方要一拳打落他的肚,試打時,他心想「咁輕力」,到正式拍攝時,武指覺得力度不足,叫拳手大力一點,痛到他即時跪低。

禁止发言

最佳新人

禁止发言

最佳新人

禁止发言

最佳新人

禁止发言

最佳新人

禁止发言

最佳新人

禁止发言

最佳新人